Mistä ja miten haet viisumia

Jos matkasi pääkohdemaa on Suomi, hae viisumia lähimmästä Suomen edustustosta. Kunniakonsulit ja -konsulaatit eivät voi myöntää viisumeita.

Näin haet viisumia

  1. Täytä viisumihakemus finlandvisa.fi-verkkosivulla(Linkki toiselle web-sivustolle.). Verkkosivulla on ohjeet hakemukseen vaadittavista asiakirjoista, liitteistä ja passikuvasta. Voit tarkistaa kaikki asiakirjavaatimukset kirjautumatta finlandvisa.fi-verkkosivulle.
  2. Voit myös täyttää pdf-muotoisen viisumihakemuslomakkeen (Linkki toiselle web-sivustolle.)joko käsin tai koneella. Tässäkin tapauksessa tarkista hakemukseen vaadittavat liitteet finlandvisa.fi-verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).
  3. Varaa aika hakemuksen jättämistä varten asuinmaassasi sijaitsevasta Suomen edustustosta.
  4. Viisumihakemus tulee jättää henkilökohtaisesti, jolloin otetaan myös biometriset tunnisteet. Sormenjälkiä ei oteta, mikäli sormenjäljet on annettu aiemman Schengen-viisumihakemuksen yhteydessä alle 59 kk sitten.
  5. Viisumihakemuksen käsittelystä peritään viisumimaksu (katso palveluhinnasto(Linkki toiselle web-sivustolle.)).
  6. Edustusto voi myös pyytää hakijan henkilökohtaiseen haastatteluun selvittämään matkan tarkoitusta.

Viisumihakemuksen käsittelyaika

Jätä viisumihakemuksesi hyvissä ajoin. Hakemuksen voit jättää korkeintaan kuusi (6) kuukautta ennen suunniteltua matkaa. Viisumin käsittelyaika on 15 päivää.

Käsittelyaika voi pidentyä, jos hakemukseen tarvitaan lisäselvityksiä.