Mobiili passinmyöntöpiste Adelaideen ja Melbourneen

Uutta suurlähetystön mobiilia passinmyöntöpistettä testattiin alkuvuoden aikana Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Passien myöntäminen sujui ongelmitta ja tästä rohkaistuneena jatkamme passien myöntämistä Canberran ulkopuolella.

Passinhaku sujuu mobiililaitteen avulla aivan samalla tavoin kuin suurlähetystössäkin. Maksua emme kuitenkaan ota vastaan passin haun yhteydessä, vaan maksu täytyy olla suoritettuna suurlähetystön tilille etukäteen. Käteismaksulla passia ei myönnetä kenellekään. Selvitämme myös etukäteen kansalaisuusstatuksesi ja tulostamme hakemukset. Tämä vaatii paljon etukäteistyötä, joten ajanvaraukset on syytä tehdä hyvissä ajoin.

Passia voi hakea tänä vuonna ajanvarauksen kautta:


Adelaidessa (10 henkeä)

Milloin: maanantaina 29.5. klo 14 – 17

Missä: Honorary Consulate of Finland,

120 Molesworth Street, North Adelaide

Melbournessa (50 henkeä)

Millon: 16.–17.8.

Missä: tarkentuu myöhemmin

Varataksesi ajan ole hyvä ja kirjoita meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Liitäthän mukaan myös puhelinnumerosi ja kuvan henkilöllisyystodistuksestasi. Adelaideen ajanvarauksen saavat siis 10 ensimmäistä ja Melbourneen 50 ensimmäistä. Ajan voi varata vain suurlähetystön kyseisen sähköpostitilin kautta. Muuta kautta tulleita ajanvarauksia ei oteta huomioon.

Suurlähetystö muistuttaa, että Mobiilin passinmyöntöpisteen saamisen edellytys oli, ettei palvelu lisää suurlähetystön matkakuluja, mikä tarkoittaa, ettei suurimmissakaan kaupungeissa käydä joka vuosi.

Vuonna 2017 esimerkiksi Perthiin ei ole suunnitteilla passinmyöntömatkaa.
Suurlähetystö on myös päättänyt, ettei passinmyöntömatkoja tehdä alle 600 kilometrin päähän Canberrasta. Eli Sydneystä passia pitää edelleen tulla hakemaan Canberraan.