Koronavirusuutiset Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa

Tähän tiedotteeseen pyritään päivittämään ajantasaista tietoa Arabiemiirikuntien (UAE) viranomaisten matkustus- ja maahantulosäännöksistä.

Maahantulosäännökset

Maan viranomaisten matkustus- ja maahantulosäännökset saattavat muuttua tiheään ja niissä on emiirikuntakohtaisia eroja. Tarkista aina ajantasaiset matkustus- ja maahantulosäännökset ennen matkaa Arabiemiirikuntien viranomaisilta

Yhteystietoja maahantuloon liittyvissä kysymyksissä:

Edustusto ei voi vastata tiedusteluihin liittyen Arabiemiirikuntien maahantulorajoituksiin, vaan näissä tai muissa maahantuloon liittyvissä kysymyksissä tulee olla suoraan yhteydessä Arabiemiirikuntien viranomaisiin ja/tai lentoyhtiöön.  

Arabiemiirikunnat ovat liittyneet EU:n koronatodistusjärjestelmään(Linkki toiselle web-sivustolle.) joulukuussa 2021. Arabiemiirikuntien covid-19-todistukset hyväksytään EU:ssa samoin edellytyksin kuin EU:n digitaalinen koronatodistus. Samoin Arabiemiirikunnat puolestaan hyväksyvät EU:n digitaalisen koronatodistuksen.

Lisätietoa maahantuloluvista ja -käytännöistä sekä karanteenivaatimuksesta (englanniksi):

Paikallisviranomaisten tiedotteita kannattaa seurata muun muassa alla olevista lähteistä (englanniksi):

Palvelut 

Koronarajoitukset on poistettu. Maskin käyttö on pakollista ainoastaan sairaaloissa. Tarkista aina ajankohtaiset säännökset emiirikuntien viranomaisilta.

Terveys

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisviranomaisten ohjeiden mukaisesti. 

Arabiemiirikunnissa keskeiset Covid-19-puhelinpalvelunumerot ovat:

Abu Dhabissa Covid-19 testaukseen voi tehdä ajanvarauksen myös Abu Dhabi Health Services (SEHA) sovelluksen kautta. Klinikat ja sairaalat tarjoavat covid-19-testejä ilman ajanvarausta.

Jos saat positiivisen koronatestituloksen toimi viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Lisätietoja saat esimerkiksi Dubain terveysviranomaisten verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) tai Abu Dhabin terveyspalveluja tuottavan SEHA:n sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi). Matkavakuutuksen tulee kattaa mahdollisesta koronatartunnasta ja sen hoidosta aiheutuvat kustannukset.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Viranomaisten Covid-19 -viruksen leviämisen estämiseen tähtäävien toimien rikkomisesta on ilmoitettu seuraavan kovia sakko- ja vankeusrangaistuksia. Esimerkiksi karanteenin rikkomisesta voi seurata 50 000 AED:n sakkorangaistus . Lisätietoja rangaistuksista ja sanktioista löydät UAE:n viranomaissivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi). 

Edustuston asiakaspalvelu

Lisätietoja edustuston asiakaspalvelusta ja aukioloajoista löydät täältä. 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].