Koronavirusuutiset Tunisiassa

Koronavirusuutiset Tunisiassa

Tunisia avasi ilmatilansa ja merirajansa 27.6. Tunisia luokittelee ulkomaat eri matkustuskategorioihin niiden tautitilanteen perusteella. Maaluokituksia päivitetään lähtömaiden koronatilanteen perusteella säännöllisesti. Koska matkustusäännöt muuttuvat jatkuvasti, matkustajan tulee tarkistaa viimeisimmät ohjeet paikallisviranomaisilta ja lentoyhtiöiltään. Kaupallisissa lennoissa on ollut epävarmuuksia ja lentoja peruttu. Lentokentälle saapuvat testataan lämpökameralla.

Maakohtaiset rajoitukset

Tunisia on luokitellut ulkomaat eri matkustuskategorioihin niiden tautitilanteen perusteella. Tunisian terveysministeriö päivittää maalistaukset säännöllisesti ja julkaisee ne muun muassa Facebook-sivullaan. Suomi kuuluu tällä hetkellä ns. vihreän listan maihin. 26.8 lähtien Tunisian viranomaiset vaativat kaikilta maahan saapuvilta koronatestin. Lisäksi viranomaiset suosittelevat 7 päivän omaehtoista karanteenia myös vihreän listan maista saapuville. On tärkeää, että matkustaja itse tarkistaa viimeisimmät ohjeet lentoyhtiöltään ja paikallisviranomaisilta, myös transit-maiden osalta.

Ulkonaliikkumiskielto ja suurin osa muista koronarajoituksista purettiin 14.6.

Terveyshuomiot

Tunisia on ilmoittanut 5.8. ottavansa käyttöön maskipakon tietyissä julkisissa tiloissa, kuten asemilla ja kauppakeskuksissa. Viranomaiset ovat julkaisseet seurantasovelluksen tautitapausten seurantaan, mutta käyttö on toistaiseksi ollut rajallista.

Koronapotilaat kootaan julkiseen Hôpital Abderahmen Mami –sairaalaan Arianassa. Myös jotkin yksityisklinikat vastaanottavat koronapotilaita. Terveydenhuolto ei toistaiseksi ole ylikuormittunut.

Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronaan, hänen tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon (+216) 190 (SAMU, Services d’aide médicale urgente). Terveydenhoitohenkilökunta tulee potilaan luokse tutkimaan hänet. Mahdollisesti tartunnan saaneen ei tule itse saapua terveysasemalle mahdollisen tartunnan välttämiseksi. Lisätietoa koronasta saa terveysviranomaisten infonumerosta (+216) 80 10 19 19.

Edustusto kehottaa seuraamaan paikallisuutisia ja esimerkiksi Tunisian kansallisen sairausobservatorion (Observatoire National des Maladies Nouvelles et Emergentes) tiedotteita viimeisimpien tietojen saamiseksi. Lisätietoa löytyy myös viranomaisten ylläpitämältä COVID-19-Facebook-sivustolta.

Viisumin ja oleskeluluvan jatkaminen

Suomi keskeytti muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa 19. maaliskuuta alkaen. Viisumihakemuksia ei toistaiseksi oteta vastaan. Edustuston asiakaspalvelu palvelee ainoastaan suomalaisia passiasiakkaita ja tunisialaisia oleskelulupahakijoita ennalta sovitusti.

Tunisian viranomaisten linjauksen mukaan Tunisiassa oleskelevat ulkomaalaiset voivat 1.3. lähtien olla maassa vanhentuneella viisumilla tai oleskeluluvalla ilman rikosoikeudellisia seurauksia 31.8. saakka.

Edustuston puhelinpalvelu on avoinna klo 8.30 ja 12.30 välisenä aikana.

Yhteystiedot:

P. +216 71 861 777

E-mail: [email protected]

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]