Koronavirusuutiset Tunisiassa

Koronavirusuutiset Tunisiassa

Heinäkuun 1. päivä alkaen on jokaisen Tunisiaan saapuvan matkailijan esitettävä negatiivinen PCR-todistus. Ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 22-05.

Maakohtaiset rajoitukset

  • Jokaisen matkustajan on esitettävä enintään 72 tuntia vanha negatiivinen PCR-todistus. Todistuksessa tulee olla QR-koodi tai sen tulee olla virallisten viranomaisten hyväksymä. Poikkeuksena ovat alle 12-vuotiaat lapset. 
  • Kaikkien matkustajien on sitouduttava seitsemän (7) päivän kotona tai muussa majoituspaikassa suoritettavaan karanteeniin.
  • Matkailijoiden tulee ennen matkaa täyttää terveysilmoitus Tunisian viranomaisten verkkosivulla https://app.e7mi.tn(Linkki toiselle verkkosivustolle). Ilmoitus lähetetään verkossa  ja vastauksena saadut kaksi dokumenttia tulee printata, allekirjoittaa ja esittää sekä lentoasemalla lähtöselvityksessä että Tunisiaan saavuttaessa.

Pakettimatkailijan tulee selvittää tarkat ohjeet matkayhtiöltään.

On matkustajan vastuulla selvittää aina viimeisimmät ohjeet lentoyhtiöltään ja paikallisviranomaisilta, myös transit-maiden osalta. 

Koronatilanteen takia kaikki yli kolmen henkilön kokoontumiset on kielletty. Urheilu-, juhla-, ja kokoustilat on suljettu. Kahviloissa ja ravintoloissa asiakkaiden palvelua sisätiloissa on rajoitettu.

Ulkonaliikkumiskielto on voimassa koko maassa 1.8.2021 alkaen klo 22-05.

Terveyshuomiot

Tunisiassa on maskipakko tietyissä julkisissa tiloissa, kuten asemilla ja kauppakeskuksissa sekä liikennevälineissä. 

Koronapotilaita hoidetaan sekä julkisissa sairaaloissa että joillakin yksityisklinikoilla. Terveydenhuolto on ylikuormittunut ja esimerkiksi tehohoitopaikoista ja hapesta on ajoittain puutteita.

Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronaan, hänen tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon (+216) 190 (SAMU, Services d’aide médicale urgente). Terveydenhoitohenkilökunta tulee potilaan luokse tutkimaan hänet. Jos hätänumero on ruuhkautunut, kannattaa soittaa suoraan terveysasemalle tai -klinikalle. Mahdollisesti tartunnan saaneen ei tule itse saapua terveysasemalle mahdollisen tartunnan välttämiseksi. Lisätietoa koronasta saa terveysviranomaisten infonumerosta (+216) 80 10 19 19.

Edustusto kehottaa seuraamaan paikallisuutisia ja esimerkiksi Tunisian kansallisen sairausobservatorion (Observatoire National des Maladies Nouvelles et Emergentes.(Linkki toiselle verkkosivustolle)) tiedotteita viimeisimpien tietojen saamiseksi. Lisätietoa löytyy myös viranomaisten ylläpitämältä COVID-19(Linkki toiselle verkkosivustolle)-Facebook-sivustolta.

Viisumin ja oleskeluluvan jatkaminen

Suomi keskeytti muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa 19. maaliskuuta alkaen. Määriteltyjen erityisryhmien viisumihakemuksia otetaan pandemian aikana rajoitetusti vastaan kaikissa Suomen maahantuloasioita hoitavissa edustustoissa. Edustuston asiakaspalvelu palvelee myös suomalaisia passiasiakkaita ja tunisialaisia oleskelulupahakijoita ennalta sovitusti.

Edustuston puhelinpalvelu on avoinna klo 8.30 ja 12.30 välisenä aikana.

Yhteystiedot:

P. +216 71 861 777

E-mail: [email protected]

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]