Koronavirusuutiset Tunisiassa

Koronavirusuutiset Tunisiassa

Tunisia avasi ilmatilansa ja merirajansa 27.6. Suomi kuuluu tällä hetkellä niihin maihin, joissa pysyvästi asuvat voivat saapua Tunisiaan ilman karanteenia tai koronatestiä. Maaluokituksia päivitetään lähtömaiden koronatilanteen perusteella.

Maakohtaiset rajoitukset

Tunisia on luokitellut ulkomaat eri matkustuskategorioihin niiden tautitilanteen perusteella. Suomi kuuluu tällä hetkellä niihin maihin, joissa pysyvästi asuvat voivat saapua Tunisiaan ilman karanteenia tai koronatestiä. Kaupallisissa lennoissa on ollut epävarmuuksia ja lentoja peruttu. Lentokentälle saapuvat testataan lämpökameralla.

Ulkonaliikkumiskielto ja suurin osa muista koronarajoituksista purettiin 14.6.

Terveyshuomiot

SSuojamaskin käyttöä on pakollista joissakin julkisissa tiloissa, joskin käyttöä noudetaan hyvin vaihtelevasti. Tunisia on julkaissut seurantasovelluksen tautitapausten seurantaan, mutta käyttö on toistaiseksi ollut rajallista.

Koronapotilaat kootaan julkiseen Hôpital Abderahmen Mami –sairaalaan Arianassa. Myös jotkin yksityisklinikat vastaanottavat koronapotilaita. Terveydenhuolto ei toistaiseksi ole ylikuormittunut.

Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronaan, hänen tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon (+216) 190 (SAMU, Services d’aide médicale urgente). Terveydenhoitohenkilökunta tulee potilaan luokse tutkimaan hänet. Mahdollisesti tartunnan saaneen ei tule itse saapua terveysasemalle mahdollisen tartunnan välttämiseksi. Lisätietoa koronasta saa terveysviranomaisten infonumerosta (+216) 80 10 19 19.

Edustusto kehottaa seuraamaan paikallisuutisia ja esimerkiksi Tunisian kansallisen sairausobservatorion (Observatoire National des Maladies Nouvelles et Emergentes) tiedotteita viimeisimpien tietojen saamiseksi.

Viisumin ja oleskeluluvan jatkaminen

Suomi keskeytti muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa 19. maaliskuuta alkaen. Viisumi- ja oleskelulupahakemuksia ei toistaiseksi oteta vastaan. Edustuston asiakaspalvelu palvelee asiakkaita ainoastaan ennalta sovitusti tai hätätapauksessa.

Tunisian viranomaisten linjauksen mukaan Tunisiassa oleskelevat ulkomaalaiset voivat 1.3. lähtien olla maassa vanhentuneella viisumilla tai oleskeluluvalla ilman rikosoikeudellisia seurauksia.

Edustuston puhelinpalvelu on avoinna klo 8.30 ja 12.30 välisenä aikana.

Yhteystiedot:

P. +216 71 861 777

E-mail: [email protected]

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.