Koronavirusuutiset Tunisiassa

Koronavirusuutiset Tunisiassa

Maahantulijoiden tulee viettää seitsemän päivän pakollinen maahantulokaranteeni viranomaisten määräämässä hotellissa. Viiden-seitsemän vuorokauden jälkeen tulee tehdä uusi PCR-testi. Testi tulee olla varattuna jo ennen maahan saapumista. Säännöt koskevat yksittäismatkailijoita. Kaikilta Tunisiaan saapuvilta matkustajilta edellytetään edelleen negatiivinen PCR-testi, joka on tehty enintään 72 h ennen matkustamista. Lisäksi matkailijoiden tulee ennen matkaa täyttää netissä terveysilmoitus https://app.e7mi.tn. Ilmoitus lähetetään netissä ja vastauksena saadut kaksi dokumenttia tulee printata, allekirjoittaa ja esittää sekä lentoasemalla lähtöselvityksessä että Tunisiaan saavuttaessa. Ulkonaliikkumiskielto on klo 22-05 välillä. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 6. kesäkuuta asti.

Maakohtaiset rajoitukset

Kaikilta Tunisiaan saapuvilta matkustajilta edellytetään edelleen negatiivinen PCR-testi, joka on tehty enintään 72 h ennen matkustamista. Lisäksi matkailijoiden tulee ennen matkaa täyttää netissä terveysilmoitus https://app.e7mi.tnLinkki toiselle web-sivustolle.. Ilmoitus lähetetään netissä ja vastauksena saadut kaksi dokumenttia tulee printata, allekirjoittaa ja esittää sekä lentoasemalla lähtöselvityksessä että Tunisiaan saavuttaessa.

Seitsemän päivän pakollinen ja omakustanteinen maahantulokaranteeni täytyy viettää viranomaisten määräämässä hotellissa. Lista hotelleista löytyy esimerkiksi Destination TunisieLinkki toiselle web-sivustolle.–sivustolta. Viiden-seitsemän vuorokauden jälkeen tulee tehdä uusi PCR-testi.  Testi tulee varata jo ennen maahan saapumista osoitteesta rdvtestcovid.tn.Linkki toiselle web-sivustolle. Säännöt koskevat yksittäismatkailijoita.

Tämänhetkiset säännöt ovat voimassa 6. kesäkuuta saakka. On tärkeää, että matkustaja aina tarkistaa viimeisimmät ohjeet lentoyhtiöltään ja paikallisviranomaisilta, myös transit-maiden osalta. 

Terveyshuomiot

Tunisiassa on maskipakko tietyissä julkisissa tiloissa, kuten asemilla ja kauppakeskuksissa sekä liikennevälineissä. Viranomaiset ovat julkaisseet seurantasovelluksen tautitapausten seurantaan, mutta käyttö on toistaiseksi ollut rajallista.

 Koronapotilaita hoidetaan sekä julkisissa sairaaloissa että joillakin yksityisklinikoilla. Terveydenhuollon ylikuormittuminen on mahdollista.

Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronaan, hänen tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon (+216) 190 (SAMU, Services d’aide médicale urgente). Terveydenhoitohenkilökunta tulee potilaan luokse tutkimaan hänet. Jos hätänumero on ruuhkautunut, kannattaa soittaa suoraan terveysasemalle tai -klinikalle. Mahdollisesti tartunnan saaneen ei tule itse saapua terveysasemalle mahdollisen tartunnan välttämiseksi. Lisätietoa koronasta saa terveysviranomaisten infonumerosta (+216) 80 10 19 19.

Edustusto kehottaa seuraamaan paikallisuutisia ja esimerkiksi Tunisian kansallisen sairausobservatorion (Observatoire National des Maladies Nouvelles et EmergentesLinkki toiselle web-sivustolle.) tiedotteita viimeisimpien tietojen saamiseksi. Lisätietoa löytyy myös viranomaisten ylläpitämältä COVID-19Linkki toiselle web-sivustolle.-Facebook-sivustolta.

Viisumin ja oleskeluluvan jatkaminen

Suomi keskeytti muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa 19. maaliskuuta alkaen. Määriteltyjen erityisryhmien viisumihakemuksia otetaan pandemian aikana rajoitetusti vastaan kaikissa Suomen maahantuloasioita hoitavissa edustustoissa. Edustuston asiakaspalvelu palvelee myös suomalaisia passiasiakkaita ja tunisialaisia oleskelulupahakijoita ennalta sovitusti.

Edustuston puhelinpalvelu on avoinna klo 8.30 ja 12.30 välisenä aikana.

Yhteystiedot:

P. +216 71 861 777

E-mail: [email protected]

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]