Towards A New Creative and Innovative Europe

Varsovassa 30.11-2.12.2006 järjestetyssä kansainvälisessä konferenssissa pohdittiin luovuutta ja innovatiivisuutta Euroopan unionin alueella ja kilpailukykyisenä pysymisen haasteita.


Vakuutusyhtiö Skandian Boguslaw Skuza, Creative industries Managementsin Jorma Routti ja Nokian Erkki Ormala

Suomen suurlähetystön yhteistyössä Nowy S¹czin liiketalousyliopiston (WSB-NLU), Euroopan komission Puolan edustuston sekä Puolan ulko- tiede- ja kulttuuriministeriöiden kanssa järjestämässä konferenssissa aiheeseen paneuduttiin yli kolmenkymmenen panelistin alustusten pohjalta.


Puolan Tiede- ja korkeakouluministeriön alivaltiosihteeri Olaf Gajl

Suomen puheenjohtajuusteeman alla kulkeneessa tapahtumassa positiivista Suomi-kuvaa tapahtumassa loivat suomalaisten lisäksi muutkin puhujat, jotka toivat useaan otteeseen maamme esiin malliesimerkkinä konsensuspolitiikan avulla luodusta pitkäjänteisestä ja innovaatioita tukevasta toiminnasta.

Konferenssissa käytiin avajaisluennon ja kuuden paneelin avulla läpi niin innovatiivisuuden perusteita kuin Euroopan haastetta pysyä kilpailijoiden rinnalla. Innovatiivisuutta tarkasteltiin myös alue-, yritys-, yliopisto- ja EU-näkökulmasta. Nokian teknologiajohtaja Erkki Ormalalle, professori Jorma Routille ja Technopoliksen konsultointijohtajalle Martti Launoselle sateli kysymyksiä paneeleissa ja tuttavuuksia solmittiin myös paneelien jälkeen kahvitauoilla. Launonen totesikin, että tämäntyyppisten konferenssien parasta antia hänelle olivat juuri aihepiiristä kiinnostuneiden tapaaminen ja yhteyksien luominen. Edellä mainittujen suomalaispuhujien joukossa maatamme edustivat lisäksi Tampereen yliopiston emeritusprofessori Gerd Schienstock sekä Valtteri Kaartemo Turun kauppakorkeakoulun PAN-Eurooppa- instituutista.


Professori Antoni Kuklinski

Ajatustenvaihdon siivittämiseksi konferenssin osanottajille jaettiin paksu julkaisu, johon oli koottu joidenkin panelistien artikkeleita innovatiivisuudesta. Keskustelua syntyi runsaasti niin paneelien päätteeksi kuin tauoillakin, joiden aikana panelisteilla ja yleisöllä oli mahdollisuus jatkaa salin puolella käytyä keskustelua. Eurooppalaisia innovaatioita koskeva konferenssin anti ja kaikkien panelistien artikkelit tullaan vielä kokoamaan yksiin kansiin - mahdollisesti tulevan keskustelun pohjaksi.