Suomen nuorille kahdeksan mitalia ammattitaidon MM-kilpailusta

Maailman suurin nuorten ammatillinen kilpailutapahtuma WorldSkills päättyi  Lontoossa. Suomen joukkue pääsi juhlistamaan viittä hopeaa ja kolmea pronssia!

WorldSkills London 2011 -kilpailuun osallistui 960 nuorta 51 maasta. Kilpailua kävi seuraamassa yli 200 000 katsojaa. Suomesta kilpailuun osallistui 46 hengen joukkue.

Juulia Peuhkuri competing in the field of fashion technology. (photo by Tiina Heinilä) Suomalaiskilpailijat voittivat hopeaa painotekniikassa, lentokoneasennuksessa, kauneudenhoidossa, ravintolapalvelussa jalähihoitajalajissa. Maalaus ja tapetointi -lajissa, floristiikassa ja hiusmuotoilussa suomalaiset saivat pronssia.

Lisäksi 18 suomalaista palkittiin Medallion for Excellence -tunnustuksella, jonka saavat ne kilpailijat, joiden pistemäärä on yli lajin keskiarvon (500 pistettä). Kokonaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että reilusti yli puolet Suomen joukkueesta on keskiarvon paremmalla puolella - oman lajinsa maailman huippua!

"Joukkueemme oli mitalipisteillä mitattuna kilpailun seitsemännellä sijalla, mikä on erittäin hyvin tällaisessa kovan maailmanluokan kilpailussa", toteaa Skills Finlandin hallituksen puheenjohtaja, Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen tyytyväisenä.

"Kilpailun tulos kertoo, että suomalainen ammattikoulutus on korkeatasoista ja lähellä maailman kärkeä. Suomalainen ammattikoulutus ja koulutusjärjestelmä olivat runsaasti esillä myös tapahtuman oheisohjelmassa", Lankinen sanoo.

Yhteenveto tuloksista

Hopeamitali:
Ravintolapalvelu: Maria Suihkonen, Jyväskylä (Jyväskylän ammattiopisto)Kauneudenhoito: Heidi Huttunen, Joensuu (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä)Painotekniikka: Susanna Virtanen, Turku (Turun ammatti-instituutti ja Jyväskylän ammattiopisto)
Lähihoitaja: Noora Jänkälä, Keminmaa ja Mari Kurula, Simo (Ammattiopisto Lappia)Lentokonehuolto: Antti Ukkonen, Juankoski (Savon ammatti- ja aikuisopisto)

Pronssimitali:
Hiusmuotoilu: Kerttu Johansson, Kouvola (Kouvolan seudun ammattiopisto)
Floristiikka: Jenniina Tiikkainen, Ikaalinen (Jämsän ammattiopisto)
Maalaus ja tapetointi: Aku Korhonen, Jalasjärvi (Turun ammattiopistosäätiö)


Lisätietoja:

Skills Finland(Linkki toiselle web-sivustolle.)
WorldSkills(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kuvia World Skills 2011 -tapahtumasta suurlähetystön Facebook-sivulla:
Embassy of Finland in London(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)