Suomen EU-puheenjohtajakauden avajaisvastaanotto

Suomen EU-puheenjohtajakauden avajaisvastaanotto

Suurlähettiläs Juha Ottman järjesti Varsovassa 2. heinäkuuta vastaanoton Suomen alkavan EU-puheenjohtajakauden kunniaksi. Suomen puheenjohtajakauden teema on Kestävä Eurooppa – Kestävä Tulevaisuus.

Avajaispuheessaan suurlähettiläs nimesi puheenjohtajuuden prioriteetit:

1) yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen;

2) kilpailukykyisempi ja sosiaalisesti eheämpi unioni;

3) EU:n aseman vahvistaminen globaalina ilmastojohtajana;

4) kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaaminen.

​​​​​​​

Suomi otti puheenjohtajuuden haltuun Romanialta. Suurlähettiläs Ottman kiitti suurlähettiläs Drangaa Romanian johtajuudesta kuluneen puolen vuoden aikana, ja huomautti että monet Romanian kauden aikana käsitellyistä aiheista, kuten monivuotinen rahoituskehys, oikeusvaltioperiaate, Brexit, maahanmuutto ja EMU – pysyvät keskusteluissa myös Suomen kaudella.

​​​​​Suomen puheenjohtajakauden pääperiaatteita ovat kestävät kokousjärjestelyt, avoimuus ja aktiivinen viestintä, parempaa sääntelyä koskevien periaatteiden noudattaminen sekä digitaalisten työvälineiden hyödyntäminen ja kehittäminen Euroopan unionin neuvoston työssä.


​​​​​​​Suurlähettiläs Juha Ottman ja ministerineuvos Flora Kuparinen

Vastaanottojärjestelyt heijastivat puheenjohtajuuden periaatteita: ruoka-aineiden hankinnassa painotettiin lähiruokaa, lihattomien ruokalajien määrää oli lisätty, eikä tilaisuudessa käytetty kertakäyttöisiä muoviastioita tai lyhytikäisiä painotuotteita kuten roll-upeja ja julisteita – sen sijaan puheenjohtajakauden visuaalista ilmettä esiteltiin digitaalisessa muodossa.

    ​​​​​​​
Avajaisvastaanoton tarjoiluja ja erinomainen kokkitiimi​​​​​​​

Suurlähettiläs esiintyi tilaisuudessa ilman kravattia, millä myös oli symbolinen merkitys: perinteisten puheenjohtajakausilahjojen sijaan Suomi päätti käyttää lahjoihin varatut rahat (500 000 euroa) Helsingissä ja Brysselissä järjestettävistä kokouksista aiheutuvien lentojen hiilidioksidipäästöjen hyvittämiseen. Rahoilla, joilla on perinteisesti hankittu puheenjohtajakausikravatteja ja –huiveja tuetaan projekteja Hondurasissa, Laosissa, Ugandassa ja Vietnamissa.

Herkullisten ruokien ja kesäisen sään lisäksi vastaanotolle osallistuneet vieraat saivat nauttia myös livemusiikista, jota esitti nuori puolalaistrio pianisti Maurycy Stawujakin johdolla.


​​​​​​​​​​​​​​Kutsuvieraamme jakavat tietoa Suomen puheenjohtajuudesta

Suomen EU-puheenjohtajakauden viestintää ja tapahtumia voi seurata EU2019FI-kanavien avulla:

Viralliset verkkosivut

Twitter ​​​​​​

Instagram ​​​​​​​

Youtube