Suomalaiset radiot soivat kohta netissä

Sopimus musiikin käytöstä radioasemien nettisivuilla on solmittu. Tämän takana ovat Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry ja Suomen radioiden liitto.


Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry ja Suomen Radioiden Liitto ovat sopineet musiikin käytöstä radioasemien nettisivuilla. Radioihin jo pitkään sovellettu liikevaihtopohjainen sopi-musmalli kattaa nyt myös radiokanavien rinnakkaislähetykset internetissä. Korvausta lasketta-essa otetaan huomioon myös radion soittamisesta kotisivulla saatava tulo.

Suomen Radioiden Liiton puheenjohtaja, SBS Finland Oy:n toimitusjohtaja Leena Ryynänen kannustaa radioita tarttumaan tilaisuuteen. "Olemme iloisia sopimuksesta Teoston kanssa ja toivon, että liiton jäsenet aloittavat nettilähetykset mahdollisimman pian."

Myös Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä on tyytyväinen sopimukseen. "Kotimaiset vaihtoehdot kansainväliselle nettiradiotarjonnalle lisäävät toivottavasti suomalaisen musiikin kuuntelua. Te-osto haluaa edistää musiikin monimuotoisuutta, ja uskon että nyt tehty sopimus edesauttaa tätä työtä. Musiikin kuuntelu on entistä helpompaa, ja suomalaisilla säveltäjillä ja sanoittajilla uusi väylä saada teoksensa yleisön kuultaviksi", Katri Sipilä sanoo.

Lisätietoja:
Teosto ry, johtaja Jari Muikku, puh. 040 719 7480, [email protected], www.teosto.fi
SRL, puheenjohtaja Leena Ryynänen, 020 747 4001, 0400 527 686




Tietoa Teostosta

- Edustaa noin 18 000:ta kotimaista ja kahta miljoonaa ulkomaista musiikin tekijää ja kustantajaa.
- Edistää säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikin kustantajien oikeuksia.
- Edistää suomalaisen musiikin tunnettuutta ja soimista; Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fi-mic on osa Teostoa.
- Myy asiakkaidensa musiikinkäyttötarpeita palvelevia lupatuotteita.
- Jakaa vuonna 2006 keräämistään musiikin esityskorvauksista 83,6 prosenttia henkilökohtaisina tilityksinä musiikin tekijöille ja kustantajille ja 5,7 prosenttia suomalaisen musiikin edistämiseen. Jakosumma on 35,2 miljoonaa euroa.
- Musiikin tekijöitä, kustantajia ja käyttäjiä palvelee Teostossa noin 100 työntekijää.
- Säveltäjät ja musiikin kustantajat perustivat voittoa tavoittelemattoman aatteellisen yhdistyksensä vuonna 1928 valvomaan etujaan.