Shuji Nakamura vastaanottaa Millennium-teknologiapalkinnon Helsingissä 8. syyskuuta

Vuoden 2006 Millennium-teknologiapalkinto luovutetaan professori Shuji Nakamuralle 8. syyskuuta Helsingissä. Juhlallisessa seremoniassa miljoonan euron arvoisen tunnustuksen ja palkintoesine ’Huipun’ professori Nakamuralle ojentaa Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen. YLE24 televisioi palkintoseremonian suorana lähetyksenä kello 17.25 alkaen.

Professori Shuji Nakamuralle uusien valolähteiden innovaatiosta myönnetty miljoonan euron arvoinen Millennium-teknologiapalkinto on maailman suurin teknologiapalkinto, ja sen myöntää suomalainen Millennium-palkintosäätiö. Professori Nakamuraa ja hänen voittanutta innovaatiotaan juhlistava palkintoseremonia järjestetään perjantaina 8. syyskuuta Helsingin messukeskuksessa epävirallisen ECOFIN-kokouksen yhteydessä. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä YLE24-kanavalta kello 17.25 alkaen.

Millennium-teknologiapalkinto myönnetään innovaatiolle, joka merkittävästi parantaa ihmisten elämänlaatua ja tukee kestävää kehitystä. Nakamuran uusien valolähteiden innovaatio täyttää loistavasti nämä kriteerit. Jo nyt kehitetyt sovellukset osoittavat, että teknologialla vähentämään merkittävästi koko maailman energiankulutusta, tuottamaan ympäristöystävällistä ja energiatehokasta valaistusta kehitysmaihin, sterilisoimaan juomavettä tehokkaammin ja edullisemmin sekä tallentamaan tietoa paljon aiempaa tehokkaammin.

Lisätietoja toimitukselle:

Millennium-palkintosäätiö

Tkt. Tapio Alvesalo
Asiamies
Matkapuhelin +358 400 341 497
[email protected]

Tanja Ikonen
Viestintäpäällikkö
Matkapuhelin + 358 40 701 5757
[email protected]