Puunistutus-lastennäytelmän maailmanlaajuinen ensi-ilta

Toukokuun lopussa saa ensi-iltansa uusi suomalainen lastennäytelmä Elämän Pisarat. Elämän Pisarat -näytelmä kertoo ympäristönsuojelun ja yhteistyön tärkeydestä.

Ajatus näytelmän tekemiselle lähti ENO-verkkokoulun puunistutuspäivästä, joka järjestetään vuosittain kansainvälisenä rauhanpäivänä. Tapahtumaan haluttiin ohjelmaa, jota oppilaat voisivat esittää päivän kunniaksi.
Tämän vapaaehtoistyönä valmistuneen näytelmän on käsikirjoittanut kirjailija Esko-Pekka Tiitinen. ja laulut säveltänyt Mika Vanhanen., joka vastaa myös englanninkielisestä käännöksestä.

Elämän Pisarat -näytelmän ensi-ilta järjestetään samanaikaisesti 29. toukokuuta ainakin 60 maassa, kaikissa maanosissa. Näytelmän esittävät lapset ja nuoret ENO-verkoston kouluilla eri puolilla maailmaa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä YK:n ympäristöjärjestö UNEPin kanssa. Elämän Pisarat juhlistaa Maailman ympäristöpäivää ja on myös osana ENO-verkkokoulun sadantuhannen puun kampanjaa.

Prosessi käynnistyi helmikuun alussa ja sitä varten tehtiin blogi, jossa on sekä infoa esityksestä, esittäjistä sekä osallistujien kommentteja.




Elämän pisarat
– Tarina puun istutuksesta ja yhteistyöstä –

Pöllö on liidellyt eri puolilla maapalloa ja huolestunut aavikoitumisesta. Se kutsuu koolle eläinystävänsä, gorillan, pandan, koalan ja puuman. Yhdessä he päättävät istuttaa puita. Kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, mutta onneksi löytyy lapsi, joka on saanut kokea autetuksi tulemisen ja auttamisen iloa, ja osaa näin ollen itsekin neuvoa ja auttaa uhanalaisia eläimiä. Elämän Pisarat -näytelmä kertoo ympäristönsuojelun ja yhteistyön tärkeydestä.

Lisätietoa:
Mika Vanhanen, p. 040 5070725
Esko-Pekka Tiitinen, p. 013 561388


ENO- Environment Online

ENO-Environment Online on globaali kestävän kehityksen verkkokoulu, jossa ympäristöä tutkitaan kestävän kehityksen eri näkökulmista. Toiminnassa on mukana kolmisensataa koulua 90 maasta. Lapset ja nuoret eri puolilla maailmaa tutkivat omaa ympäristöä ja jakavat oppimistaan paikallisesti sekä verkossa. Verkkokoulu käynnistyi Enon kunnassa seitsemän vuotta sitten ja sitä hallinnoi Joensuun koulutuspalvelukeskus.











Lisätietoja(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Näytelmää esittävät koulut (avautuu uuteen ikkunaan)