Millennium-teknologiapalkinnon jako vuonna 2008

Vuoden 2008 Millennium-teknologiapalkinnosta kilpailee 99 ehdokasta. Ehdotuksia palkinnon saajaksi on tehnyt 88 organisaatiota 27 maasta.

Millennium-teknologiapalkinto on joka toinen vuosi jaettava suomalainen kunnianosoitus ihmisten elämän laatua parantavan teknologian kehittäjille. Palkinnon myöntää itsenäinen Millennium-palkintosäätiö. Vuonna 2003 perustetun säätiön taustavoimina ovat suomalaiset järjestöt, teollisuus ja Suomen valtio. Palkinnon tehtävänä on tuoda esiin teknologian roolia elämän laadun parantajana ja kertoa Suomesta korkean teknologian maana.

Vuoden 2008 palkintoehdokkaiden nimeäminen päättyi 1. lokakuuta.
Nimetyt ehdokkaat ja innovaatiot ovat korkeatasoisia joten palkintolautakunnan tehtävä ei tule olemaan helppo, Millennium-palkintosäätiön asiamies, TkT Tapio Alvesalo kertoo.

Ehdokkaiden joukossa on sekä tunnettuja innovaattoreita että suurelle yleisölle tuntemattomia teknologian kehittäjiä.

Lukumääräisesti eniten ehdotuksia palkinnon saajaksi on palkintolautakunnan käsiteltävänä on Yhdysvalloista (20), Saksasta (7) ja Ranskasta (7). Suomalaisia ehdotuksia palkinnon saajaksi on neljä kappaletta.

Viime palkintokierrokseen verrattuna palkintoehdokkaiden lukumäärä pysyi ennallaan.
- Kahden ensimmäiset palkintokierroksen voittajat, professorit Tim Berners-Lee ja Shuji Nakamura, näyttävät nostaneen riman korkealle, Tapio Alvesalo toteaa.

Kolme tai neljä loppusuoralle selvinnyttä finalistia julkistetaan 8.4.2008. Lopullisen päätöksen finalisteista tekee palkintolautakunnan ehdotuksen perusteella Millennium-palkintosäätiön hallitus.
Finalistien joukosta valittava voittaja ja muut finalistit palkitaan Millennium Technology Weekin juhlallisuuksissa 11.6.2008. Pääpalkinnon suuruus on miljoona euroa.

Lisätietoja:

Asiamies, TkT Tapio Alvesalo
puh. +358-(0)400-341497
sähköposti: [email protected]


















Lisätietoja(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lehdistötiedote

Pressmeddelande