Mieskuorolaululla on pitkät perinteet suomalaisten upseerien keskuudessa. Keisarillisessa Suomen Kadettikoulussa Haminan kaupungissa virisi kadettien kuorolauluharrastus jo yli 160 vuotta sitten. Lauluperinne on jatkunut sukupolvesta toiseen Suomen Kadettikoulussa.

Kaaderilaulajat2

Kaaderilaulajat-kuoro on suomalaisten upseerien vapaehtoinen mieskuoro joka on perustettu vuonna 1994. Kuoro toimii tiiviissä yhteistoiminnassa upseerien maanpuolustusaatteellisen veljesjärjestön, Kadettikunnan kanssa. Kuoron erikoisuus on yhtenäinen upseeritausta ja upseerikoulutus ja sekä palvelus Suomen Puolustusvoimissa. Kuoron jokainen laulaja , myös laulunjohtaja, on saanut koulutuksen ja kasvatuksen Suomen kadettikoulussa. Kuoron laulu kumpuaa isänmaanrakkaudesta, sotiemme veteraanisukupolven kunnioituksesta, kadettiupseeriveljeydestä sekä upseeri-ja kavaljeeriperinteen mukaisesta kauniimman sukupuolen ihailusta ja arvostuksesta.

Kuoron ohjelmiston erikoisuutena ovat suomalaiset sotilasperinne-ja kadettilaulut sekä muut isänmaalliset laulut, jotka ovat yleisömme erityisessä suosiossa. Perinteiset mieskuorolaulut sekä hengelliset laulut kuuluvat myös Kaaderilaulajat-kuoron ohjelmistoon. Kuoron on hyvin toivottu ja haluttu esiintyjä isänmaallisissa juhlatilaisuuksissa sekä sotilastilaisuuksissa. Kuorolla on tiiviit suhteet naapurimaamme Viron sotaveteraaneihin, erityisesti II maailmansodassa Suomen puolesta taistelleiden virolaisten vapaaehtoisten ja heidän laulukuoronsa kanssa. Kuoro vierailee Virossa vuosittain . Kuoro konsertoi vuosittain kotimaassaan 3-4 kertaa sekä vierailee ulkomailla noin joka toinen vuosi. Kuoro on julkaissut 3 CD-äänitettä sekä yhden laulukirjan jotka kaikki sisältävät etupäässä suomalaista sotilasperinnemusiikkia.

Kuoroon kuuluu n 40 laulajaa jotka asuvat pääosin pääkaupunkimme Helsingin alueella. Koska kuoro on ainutlaatuinen upseerien kuoro koko Suomessa, laulavia upseereita osallistuu toimintaa jopa parin sadan kilometrin etäisyydeltä. Useimmat kuoron laulajista ovat jo siirtyneet eläkkeelle Suomen Puolustusvoimista. Kuoron taiteellinen johtaja ja laulunjohtaja, everstiluutnantti Matti Orlamo on kevyen jalkaväen ( ratsuväen ) upseeri ja musiikki, pianonsoitto on hänen harrastuksensa . Hän on ollut kuorossa mukana sen perustamisesta ja toiminut laulunjohtajan vuodesta 2003 lähtien.

Kaaderilaulajat-mieskuoron oma tunnussävel on kuoron edesmenneen laulunjohtajan, musiikkineuvos Urpo Jokisen kuorolle säveltämä ja sanoittama laulu ”Suomi on hyvä maa”.

Kuoro antaa Krakovan vierailunsa aikana kaksi konserttia yhdessä krakovalaisen mieskuoron Echon kanssa. Echo-kuoro täytti 90 vuotta vuonna 2009.

 

Konsertit Krakovassa

KAADERILAULAJIEN KIRKKOKONSERTTI

Parafia Ewangelicko-Augsburska kirkossa perjantaina 17.6.2011 klo 19.00 ,

osoite Grodzka 58, Kraków,

KAADERILAULAJIEN JA ECHO-KUORON KONSERTTI

Dworek Białoprądnickissa , Krakovan piispan kartanossa lauantaina 18.6.2011 klo 19.00, osoite Papiernicza 2, 31-221 Kraków,