Ennakkoäänestys sujui vilkkaasti

Varsovassa ja Gdyniassa järjestetty Tasavallan Presidentinvaalin ennakkoäänestys sujui vilkkaasti.

Varsovassa oli ennakkoäänestäjiä liikkeellä enemmän kuin esimerkiksi vuoden 2004 kunnallisvaaleissa. Nyt äänestäneitä oli 71. Äänestäjiä tuli pikkuhiljaa, jopa perhekunnittain. Sääkin suosi äänestystä.


Gdynian konsulaatissa äänestäneiden määrä on yleensä ollut pienempi kuin Varsovassa, niin myös tällä kerralla. Äänestäneitä oli 8. Gdyniassa määrä vaihtelee sen mukaan kuinka paljon vakinaisen väen lisäksi paikalla on laivahenkilökuntaa. Virallisen tiedon mukaan Puolassa asuu 85 suomalaista, jotka ovat muuttaneet osoitteensa tänne. Äänestäjille tarjottiin suurlähetystössä myös vaalikahvit.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen äänestystulos ratkeaa sunnuntaina 15. tammikuuta. Jos joku ehdokkaista saa jo ensimmäisellä kierroksella yli 50 prosenttia annetuista äänistä, tulee hänestä Tasavallan Presidentti. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli viittäkymmentä prosenttia äänistä, pidetään kahden eniten ääniä saaneen välillä vielä toinen kierros. Mahdollinen toinen kierros pidetään 29. tammikuuta. Ennakkoäänestysajat Puolassa ilmoitetaan heti sen jälkeen kun selviää, tuleeko toista kierrosta.

www.vaalit.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)