Eerik XIV -ooppera huipentaa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 huipentuu urbaanin teollisuushalliympäristön ja renessanssihovin kohtaamiseen. Eerik XIV -ooppera saa maailman kantaesityksensä kulttuurikeskus Logomossa 22. marraskuuta.

Erik XIV Eerik XIV on tarina Ruotsi-Suomen nuoresta kuninkaasta, hänen vahvasta kuningattarestaan, vankeudesta ja hulluudesta. Kuninkaalla on suuria unelmia valistuneesta Euroopasta, mutta onko nuori mies valmis kantamaan painavan kruununsa – ja onko hän edes halukas siihen? Uuden valtiojärjestyksen ja sivistyksen viettelemänä Eerik XIV syöksyy vääjäämättä kohti tuhoa. Turun linnassa lukkojen takana vietetyt kuukaudet muodostuvat nuoren kuninkaan elämän onnellisimmaksi ajaksi.

Turussa toimivien kulttuurilaitosten voimavarat yhdistyvät näyttäväksi suurtuotannoksi, jossa on luvassa moniulotteisia teknisiä ratkaisuja, huikeaa musiikkia sekä maailmanluokan solisteja. Ooppera on Turun kaupungin tilausteos säveltäjä Mikko Heiniöltä ja libretisti Juha Siltaselta. Turun filharmonista orkesteria johtaa Leif Segerstam.

Eerik XIV:n roolin tulkitsee Charlotte Hellekant. Muita solisteja ovat muun muassa Helena Juntunen, Jesper Taube, Lennart Forsén, Hannu Jurmu sekä Laura Nykänen.

Teksti: Visa Högmander

Lue lisää:
Eerik XIV(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Logomo(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)