Aasialaisia vieraita Maailma kylässä -festivaalille toukokuussa

Maailma kylässäTiedote 153/2006
19.5.2006

Intialainen aktivisti Vandana Shiva, nepalilainen toimittaja Narayan Wagle ja vietnamilainen jazzmuusikko Dac Thien Quyen saapuvat toukokuussa Suomeen ulkoministeriön Aasiaan!-kampanjan kutsumina. Vieraat tuovat aasialaista tunnelmaa Helsingissä järjestettävälle Maailma kylässä -festivaalille 27.-28. toukokuuta.

Aasiaan!-kampanja on yksi Maailma kylässä -festivaalin pääyhteistyökumppaneista. Aasian kehityskysymyksiin keskittyvä kampanja on näyttävästi esillä Rautatientorille nousevassa Aasia-teltassa.




Vandana Shiva - palkittu aktivisti

Intialainen Vandana Shiva tunnetaan tutkijana, kirjailijana ja naisasia- ja ympäristöaktivistina. Nykyisin hän on myös yksi International Forum on Globalization -liittouman johtohahmoista. Shiva on saanut muun muassa vaihtoehto-Nobeliksi kutsutun Right Livelyhood -palkinnon.

Vandana Shiva on Suomessa 28.-30. toukokuuta. Hän esiintyy festivaalin Mekong-lavalla sunnuntaina 28. toukokuuta kello 14.35 ja 15.00. Shivasta kertova dokumentti "Bullshit" esitetään Cine Globalissa samana päivänä kello 15.15-16.30.

Lisäksi Shiva pitää avoimen yleisöluennon "Ecological Democracy" Helsingin yliopiston päärakennuksessa (sali 12) maanantaina 29. toukokuuta kello 16.00-18.00. Luento järjestetään yhdessä Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuksen laitoksen kanssa.



Narayan Wagle - sananvapauden puolustaja

Nepalilainen Narayan Wagle on maan suurimman nepalinkielisen päivälehden Kantipur Dailyn päätoimittaja, joka tunnetaan sananvapautta ja ihmisoikeuksia puolustavista lausunnoistaan. Hänen viime vuonna ilmestynyt esikoisromaaninsa, sodanvastainen Palpasa Cafe nousi nopeasti Nepalin historian myydyimmäksi kirjaksi.

Narayan Wagle on Suomessa 27. toukokuuta.-2. kesäkuuta. Hän esiintyy festivaalin Mekong-lavalla sunnuntaina 28. toukokuuta kello 13.45 ja 16.45. Waglen käsikirjoittama dokumentti "Bhedako Oon Jasto" esitetään Cine Globalissa samana päivänä kello 17.00-18.00.

Tiistaina 30. toukokuuta kello 9.00-10.30 Wagle puhuu Nepalin poliittisesta tilanteesta ja sananvapaudesta Ravintola Lasipalatsin Palmuhuoneessa. Tilaisuus järjestetään yhdessä Suomen journalistiliiton ja Suomi-Nepal-seuran kanssa. Ilmoittautumiset 26. toukokuuta mennessä: Sanna Leminen, [email protected], puh. 09 1605 6029.



Dac Thien Quyen - vietnamilainen jazz-lähettiläs

Vietnamilainen Dac Thien Quyen tunnetaan maansa nuorena jazz-lähettiläänä. Suomessa saksofonisti esiintyy yhdessä Trio Töykeiden kanssa. Yhteistyö muusikoiden välillä alkoi Trio Töykeiden viimevuotisella Aasian-kiertueella.

Dac on erityisen kiinnostunut vietnamilaisen kansanmusiikin soittamisesta saksofonilla. Häneltä on ilmestynyt kaksi albumia "Vietnam - Image of the homeland" ja "The Splendours from areas of silence".

Dac on Suomessa 25.-30. toukokuuta. Hän esiintyy festivaalin Mekong-lavalla lauantaina 27. toukokuuta kello 15.50 ja Savanni-lavalla yhdessä Trio Töykeiden kanssa sunnuntaina 28. toukokuuta kello 17.00.

Dac soittaa myös Guitar&Guest-illassa Kulttuuritehdas Korjaamolla maanantaina 29. toukokuuta kello 20.00.

Tarkemmat ohjelmatiedot: www.aasiaan.fi ja www.maailmakylassa.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: kampanjakoordinaattori Jenni Tuominen, [email protected], puh. 040 847 5089, tiedottaja Milma Kettunen, [email protected], puh. 09 1605 6356












* * * * *