Tua Ekman on konsulaatin uusi kasvo

Tua Ekman aloitti suurlähetystössä uutena konsulipalveluvirkailijana keväällä 2022 ja on jo hyvin päässyt työvauhtiin. Tuan työtehtäviin kuuluu mm. suurlähetystön vaihteeseen vastaaminen, asiakaspalvelu, konsuliasioihin liittyvät tiedustelut sekä tietenkin passien myöntäminen. 


 

Hei Tua ja tervetuloa suurlähetystön tiimiin! Kuka olet, mistä tulet ja miten päädyit Norjaan?

Kiitos! Olen Tua ja kotoisin Kemiönsaarelta. Rakastuin Norjan vuonoihin ollessani täällä ensimmäistä kertaa käymässä. Kesällä 2000 muutin Norjaan töiden vuoksi ja tutustumaan maahan. Sain hyviä ystäviä ja lapseni ovat syntyneet täällä. Vuodesta 2000 lähtien olen asunut vuorotellen sekä Norjassa, että Suomessa ja monina vuosina asunut Suomessa, mutta työskennellyt Norjassa. Viime vuonna rekisteröin itseni pysyvästi Norjaan muuttaneeksi. Olen työskennellyt aiemmin asiakaspalvelussa, pääsiassa hotellialalla. Viime talvena näin ilmoituksen avoimesta paikasta konsulaatissa ja täällä nyt olen!

 

Minkälaisia ensimmäiset kuukaudet suurlähetystöllä ovat olleet?

On ollut paljon uutta tietoa opittavana ja monta uutta aluetta, mihin tutustua. Työilmapiiri on hyvä ja kollegoilla on uskomattoman paljon tietoa vaikka mistä. Viihdyn asiakaspalvelussa ja täällä saan tavata monta suomalaista päivittäin.

 

Mitä kaipaat Suomesta?

Lapsiani ja saunaani.

 

Onko sinulla vinkkejä passin hakuun?

Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Tällä hetkellä on monia, jotka tarvitsevat uuden passin. (avautuu uuteen ikkunaan) Ota kaikki tarvittavat asiakirjat sekä passivalokuva mukaan kotisivujemme ohjeiden mukaan – silloin hakemuksen jättäminen on sujuvaa.