Suurlähettiläs Mikael Antell palaa Suomeen

Suurlähettiläs Mikael Antell aloitti Suomen suurlähettiläänä Norjassa syyskuuss 2018. Neljän vuoden jälkeen on aika palata Suomeen. Suurlähettilään residenssi täyttyi vieraista kun suurlähettiläs Antell ja rouva Sonja Antell kutsuivat läksiäisvastaanotolle.


Vas. suurlähettiläs Mikael Antell, Sonja Antell, Robin Antell ja William Antell. 

”Oslo ja kaunis Norja jäävät nyt taakse neljän vuoden hyvien muistojen jälkeen. On ollut etuoikeus matkustaa ja kokea koko maa Etelä-Norjan Kristiansandista Pohjois-Norjan Kirkkoniemeen. Tulemme aina muistamaan hienot kohtaamisemme ihmisten kanssa ja yhteistyön. Lisäksi olemme suuresti kiitollisia siitä lämmöstä ja hyväntahtoisuudesta, jota olemme kohdanneet” sanoi suurlähettiläs Antell puheessaan.

”Suurlähettiläskauteni aikana minulla on ollut kolme pääprioriteettia: 1, suomalais-norjalaisen yhteistyön kehittäminen vihreässä muutoksessa, 2, turvallisuus- ja puolustuspoliittisen yhteistyön lisääminen, 3, Suomen näkyvyyden lisääminen Norjan mediassa.

Olemme ottaneet suuria askeleita ja saaneet aikaan konkreettista yhteistyötä erityisesti akkualalla sekä vihreässä merenkulussa. Sama koskee myös turvallisuus- ja puolustuspoliittista yhteistyötä. Mutta syksyllä 2018 aloittaessani Norjan komennusta en olisi ikinä uskonut, että keväällä 2022 istun Norjan yleisradion NRK:n suorassa uutislähetyksessä kertomassa Suomen mahdollisesta NATO-jäsenyydestä.

Olemme syvästi kiitollisia kaikesta tuesta, jota olemme saaneet  Norjalta Nato-prosessin aikana. Suomen ja Norjan väliset suhteet ovat tiiviimmät kuin koskaan. Odotan innolla sitä, että voin jatkaa turvallisuuspoliittisen yhteistyön kehittämistä uudessa tehtävässäni Ulkoministeriön poliittisen osaston apulaisosastopäällikkönä. Tusen takk og på gjensyn – kuten Norjassa sanotaan!”

Lisää kuvia läksiäisvastaanotolta Facebook-albumissa(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)