Koronavirusuutiset Norjassa

Norjan hallitus ilmoitti purkavansa kaikki koronaviruspandemiaan liittyvät rajoitukset ja toimenpiteet 12.2. lähtien. Linkki hallituksen uutiseen "The Norwegian Government is removing all regulatory measures against COVID-19(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)". Joitakin Huippuvuoria koskevia sääntöjä on säilytetty, tarkistathan poikkeukset yllä olevasta Norjan hallituksen tiedotteesta. 

 

Jos tarvitset tulkintaa Norjan säännöistä, voit ottaa yhteyttä Helsenorgeen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) tai Norjan maahanmuuttovirastoon(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Norjan Maahanmuuttovirasto: "More information is available at UDI.no(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) or by calling: +47 23 35 16 00. The lines are open Monday–Friday from 10:00 to 14:00."

HelseNorge “Questions about corona? Call the information hotline. From abroad, call +47 21 89 80 42.”

 

Norjan maahantulosäännöksistä

Norja on poistanut maahantuloa koskevat säännökset 12.2. lähtien. 

 

Ohjeita Norjan maahantuloon(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (englanniksi).  

Matkustaminen Norjassa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (tietoa englanniksi). 

Norjan matkustusohjeita(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) kootusti. 

 

Norjan viranomaisten korona-neuvontapuhelin: +47 815 55 015. Aukiolo arkisin klo 08-15.30 Norjan aikaa.

Viimeisimmät Norjan hallituksen tiedotteet(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (norjaksi). 

 

 

Konsulaatin asiakaspalvelu

 

Konsulaatin asiakaspalvelu ottaa vastaan asiakkaita ainoastaan ajanvarauksen perusteella. Varaa aika ajanvarausjärjestelmässä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

 

Puhelinaikamme ovat seuraavat:

Maanantaina ja keskiviikkona klo 10.00. – 12.00. ja 13.00 – 15.00

Tiistainatorstaina ja perjantaina klo 11.00 – 12.00 ja 13.30 – 15.30

 

Tästä linkistä löydät konsulaatin poikkeavat aukioloajat (avautuu uuteen ikkunaan). Täältä löydät lisätietoa asiakaspalvelusta (avautuu uuteen ikkunaan).

 

Älä tule, jos sinulle on hengitystieinfektion oireita. 

 

Huomioithan, että passien ja henkilökorttien käsittely- ja toimitusajat saattavat koronapandemiasta johtuen olla normaalia pidempiä.

 

Lisätietoa konsulaatin palveluista (avautuu uuteen ikkunaan).

 

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) tekemistä kaikille matkailijoille ja Norjassa jo oleskeleville.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].