El Salvadorin ulkoministeri vierailee Suomessa


El Salvadorin ulkoministeri María Eugenia Brizuela de Avila vierailee Suomessa 19.-21. toukokuuta ulkoministeri Erkki Tuomiojan kutsusta. Ministerit keskustelevat Suomen ja El Salvadorin välisistä poliittisista, kaupallisista ja kehitysyhteistyösuhteista. Vierailun aikana allekirjoitetaan Suomen ja El Salvadorin välinen investointisuojasopimus.

Ulkoministeri Brizuela de Avila tapaa ulkoministeri Erkki Tuomiojan ohella ulkomaankauppaministeri Jari Vilénin, peruspalveluministeri Eva Biaudetin, eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen sekä Suomen Teollisuuden ja Työnantajain edustajia.

Keskiamerikkalaisen El Salvadorin väkiluku on 6,3 miljoonaa ja pääkaupunki San Salvador. Maan pääasialliset vientituotteet ovat kahvi, tee, kaakao, mausteet sekä koneet ja laitteet. Suomi vie El Salvadoriin muun muassa paperia, pahvia, voimakoneita ja -asemia, varaosia sekä alkoholijuomia. Taloudellista kasvua maassa on nostanut kokoonpanotellisuus, josta saadaan huomattavat vientitulot. El Salvador haluaa lisätä ulkomaisia investointeja maahan ja solmia yhteyksiä Pohjoismaihin. El Salvadorin suurlähetystö sjaitsee Tukholmassa.

Lisätietoja: suurlähettiläs Inger Hirvelä López, puh: 09 160 55708.