Team Finland Nigeriassa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Team Finland -verkostoon Nigeriassa kuuluvat Suomen suurlähetystö pääkaupunki Abujassa sekä Business Finlandin toimipiste ja Suomen kunniakonsulaatti maan liike-elämän keskuksessa Lagosissa. 

Team Finland -verkoston tavoitteet Nigeriassa

Nigeria on Afrikan suurin talous. Sen yli 200-miljoonainen väestö ja infrastruktuuritarpeet tarjoavat mahdollisuuksia myös Suomelle ja suomalaiselle osaamiselle. Maassa on järjestetty demokraattisia vaaleja vuodesta 1999 lähtien, ja siellä pyritään uudistamaan perinteisesti öljykeskeistä taloutta. Nigeriassa on enemmän innovaatiokeskuksia ja yrityshautomoita kuin missään muualla Afrikassa. Maan kulutusvoimainen urbaani väestö on kiinnostunut kalliista kuluttajatuotteista, muodista, viihteestä ja korkeasta teknologiasta. Myös köyhät, joita maassa on yli puolet väestöstä, kuluttavat ja tarvitsevat sellaisia hyödykkeitä, joiden hinta on kohdallaan. Nigerian markkinat ja mahdollisuudet ovat kuitenkin edelleen suomalaisyrityksille suhteellisen tuntemattomat. Nigeriassa toimiminen edellyttää yritykseltä sitoutumista, pitkäjänteisyyttä sekä luotettavien viranomaiskontaktien ja paikallisten liikekumppanien löytämistä. Tässä työssä Team Finland -verkoston palvelut voivat osoittautua korvaamattomiksi. 

Team Finland panostaa Nigeriassa suomalaisten toimijoiden kannalta tärkeiden ovien avaamiseen sekä verkostoitumiseen muiden innovatiivisten yritysten sekä paikallisteen rahoittajien kanssa. Lisäksi verkosto tuottaa markkinatietoa keskeisillä sektoreilla sekä hakee toimintaansa arvioiden uusia parempia tapoja tukea suomalaisen liiketoiminnan kasvua maassa. Vuonna 2019 painopisteinä ovat innovatiiviset liiketoiminnat seuraavilla toimialoilla: sähkönjakelu ja ekologinen energiantuotanto, liikenneturvallisuus ja logistiikka, terveysvaikutteiset tuotteet ja terveysteknologia, koulutusyhteistyö, erityisesti koulutuksen ICT-ratkaisut sekä telekommunikaatioala. Vuodesta 2019 lähtien Team Finland edistää suomalaisyritysten verkostoitumismahdollisuuksia paikallisten toimijoiden ja rahoittajien kanssa tekemällä yhteistyösopimuksia paikallisten innovaatiohautomoiden kanssa. Lisäksi Team Finland ideoi ja auttaa yrityksiä luomaan laajempia liiketoimintakokonaisuuksia, jotka helpottavat markkinoille pääsyä Nigeriassa ja vahvistavat pieniä innovatiivisia yrityksiä osana laajempaa klusteria.

Painopisteistä huolimatta kaikki Nigerian markkinoista kiinnostuneet saavat verkostolta tarvitsemansa peruspalvelut. Team Finland -verkosto toimii Nigeriassa innovatiivisesti ja ennakkoluulottomasti. Verkostolla on aktiivinen rooli myös ministeri- ja yritysvaltuuskuntavierailussa sekä erilaisissa yritysten tarpeita palvelevissa tapahtumissa. 

Team Finland -verkostoon Nigeriassa kuuluvat Suomen suurlähetystö pääkaupunki Abujassa sekä Business Finlandin toimipiste ja Suomen kunniakonsulaatti maan liike-elämän keskuksessa Lagosissa. 

Team Finland -verkoston toimintaa Nigeriassa kannattaa seurata myös LinkedIn-palvelussa(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Team Finland -yhteyshenkilöt Nigeriassa

Suomen suurlähetystö, Abuja

  • Team Finland -verkoston maajohtaja, suurlähettiläs Jyrki Pulkkinen 
  • Team Finland -koordinaattori, kauppa- ja kehitysvirkamies Tarvo Nieminen, tarvo.nieminen(at)formin.fi

Business Finland, Lagos(Linkki toiselle verkkosivustolle)

  • Business Finlandin Lagosin-toimiston vetäjä Olu Raheem, olu.raheem(at)businessfinland.fi

Suomen kunniakonsulaatti, Lagos

Lisätietoa