Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

​​​​​​Virkatodistukset

Edustuston tietojen mukaan Suomen virkatodistusta vastaavaa asiakirjaa tai perunkirjoitukseen tarvittavaa sukuselvitystä ei ole saatavissa Meksikon toimivaltaiselta rekisteriviranomaiselta, koska maassa ei ole keskitettyä väestötietojärjestelmää. Tulosta estekirje (pdf, 107 Kb)

Meksikossa ei ole olemassa keskitettyä väestötietojärjestelmää, vaan jokainen osavaltio on vastuussa oman alueensa rekisterinpidosta. Otteita väestötietorekisteristä, kuten syntymä-, kuolin- ja avioliittotodistuksia, myöntää kunkin osavaltion Registro Civil. Todistukset ovat maksullisia. Otteita saa sähköisesti tai asioimalla henkilökohtaisesti Registro Civilin toimipisteessä. Asiointikieli on espanja.

Lisätietoa: Registro Civil

​​​​​Osoitetiedustelut

Meksikossa ei ole keskitettyä väestötietojärjestelmää, joten osoitetietojen hankkiminen on lähes mahdotonta. Tiedusteluihin ei saada usein lainkaan vastausta.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia tiedusteluja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille. 
Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019 (174/2019)

Osoitetiedustelut ja virkatodistukset Suomesta

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella digi- ja väestötietoviraston osoitepalvelusta puhelimitse. Palveluun voi soittaa ainoastaan Suomesta.

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella tämän asuinpaikkakunnan maistraatista. Kirjalliset kysymykset hoidetaan maistraatissa. Maistraatit veloittavat palvelusta oman hinnastonsa mukaan. Jos asuinpaikkakunta ei ole tiedossa, voit tiedustella asiaa Helsingin maistraatista puh. +358(0)29 55 39391, tai Länsi-Suomen maistraatin Pietarsaaren yksiköstä puh. +358(0)29 553 9451.