Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistukset

Edustuston tietojen mukaan Suomen virkatodistusta vastaavaa asiakirjaa tai perunkirjoitukseen tarvittavaa sukuselvitystä ei ole saatavissa Meksikon toimivaltaiselta rekisteriviranomaiselta, koska maassa ei ole keskitettyä väestötietojärjestelmää.

Tulosta estekirje (pdf, 107 Kb) (avautuu uuteen ikkunaan)

Meksikossa ei ole olemassa keskitettyä väestötietojärjestelmää, vaan jokainen osavaltio on vastuussa oman alueensa rekisterinpidosta. Otteita väestötietorekisteristä, kuten syntymä-, kuolin- ja avioliittotodistuksia, myöntää kunkin osavaltion Registro Civil(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Todistukset ovat maksullisia. Otteita saa sähköisesti(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) tai asioimalla henkilökohtaisesti Registro Civilin toimipisteessä. Asiointikieli on espanja.

Lisätietoa: Registro Civil(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Osoitetiedustelut

Meksikossa ei ole keskitettyä väestötietojärjestelmää, joten osoitetietojen hankkiminen on lähes mahdotonta. Tiedusteluihin ei saada usein lainkaan vastausta.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia tiedusteluja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille.
Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019(Linkki toiselle web-sivustolle.) (174/2019)

Osoitetiedustelut ja virkatodistukset Suomesta

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella digi- ja väestötietoviraston osoitepalvelusta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) puhelimitse. Palveluun voi soittaa ainoastaan Suomesta.

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi tiedustella tämän asuinpaikkakunnan maistraatista(Linkki toiselle web-sivustolle.). Kirjalliset kysymykset hoidetaan maistraatissa. Maistraatit veloittavat palvelusta oman hinnastonsa mukaan. Jos asuinpaikkakunta ei ole tiedossa, voit tiedustella asiaa Helsingin maistraatista puh. +358(0)29 55 39391, tai Länsi-Suomen maistraatin Pietarsaaren yksiköstä puh. +358(0)29 553 9451.