Team Finland Meksikossa

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa.

Team Finland -verkoston ytimen muodostavat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland (entiset Finpro ja Tekes), Finnvera, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus), ELY-keskukset, Patentti- ja rekisterihallitus, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Finnfund, Finnpartnership sekä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit. Maailmalla Team Finland -verkostoa edustaa yli 80 paikallista tiimiä. Ne kokoavat yhteen kullakin alueella toimivat Suomen viranomaiset, julkisrahoitteiset organisaatiot sekä muut keskeiset Suomi-toimijat.

Team Finland -verkosto auttaa suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille löydät Team Finlandin verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Team Finland -toimijat Meksikossa

Team Finland -yhteyshenkilöt Meksikossa

Puheenjohtaja

Päivi Pohjanheimo, suurlähettiläs
Suomen suurlähetystö, México

Koordinaattori

Hanna Öunap, lähetystösihteeri
Suomen suurlähetystö, México
+52 55 5540 6036
hanna.ounap(at)formin.fi

Business Finland, México


Juan Pablo Romero Rubello, Senior Advisor
Business Finland; Meksiko ja Keski-Amerikka
Telekommunikaatio, kyberturvallisuus ja puolustus
Puh. +52 55 5520 3397
juan.romero(at)businessfinland.fi

Mikko Salonen, Senior Advisor
Business Finland, Meksiko ja Karibia
Kaivosteollisuus, logistiikka ja liikenne, valmistava teollisuus ja terveys
Tel. +52 55 5520 3397
mikko.salonen(at)businessfinland.fi

Patricia Ceja, Advisor
Business Finland Meksiko
Energia, bio- ja kiertotalous, koulutus
Tel. +52 55 5520 3397
patricia.ceja(at)businessfinland.fi

Team Finland -verkoston tavoitteet Meksikossa

Team Finland Mexico -verkosto vahvistaa Suomen kaupallistaloudellista yhteistyötä Meksikon ja Keski-Amerikan maiden kanssa, tuottaa tietoa taloudesta ja kaupasta, tukee yritysten kansainvälistymistä ja edistää Suomeen suuntautuvia investointeja. Tärkeä osa Team Finland Meksikon työtä on myös Suomen positiivisen maakuvan vahvistaminen.

Team Finland Mexico pyrkii vahvistamaan kuvaa Suomesta johtavana ilmastoon, koulutukseen ja innovaatioihin panostavana taloutena, jossa luodaan älykkäitä ratkaisuja tämän vuosisadan tarpeisiin. Maakuvatyöllä ja suomalaisen osaamisen ja vahvuuksien viestimisellä pyritään luomaan suotuisaa toimintaympäristöä suomalaisen kaupan kasvulle.

Team Finland Mexico kartoittaa uusia markkinoita ja liiketoimintamahdollisuuksia sekä edistää Suomen kaupallisia tavoitteita. Verkosto rakentaa ja ylläpitää suhteita avainhenkilöihin hallinnoissa, koulutus- ja tutkimuslaitoksissa sekä kohdemaiden yrityksissä, järjestää vierailuja niin Meksikoon ja sen osavaltioihin kuin Suomeen, avaa ovia järjestämällä tapahtumia ja tapaamisia, sekä tekee läheistä yhteistyötä alueen muiden Suomi-toimijoiden kanssa.

Team Finland Mexico -verkosto

Meksikon lisäksi Team Finland Mexico vastaa Belizestä, Costa Ricasta, El Salvadorista, Guatemalasta, Hondurasista ja Nicaraguasta. Lisäksi Business Finland kattaa myös Karibian alueen ja Panaman.

Team Finland Mexicoon kuuluvat Suomen suurlähetystö ja Business Finland Meksikossa sekä Suomen kunniakonsulit Meksikossa, Belizessä, Costa Ricassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Hondurasissa ja Nicaraguassa. Lisäksi verkosto tekee läheistä yhteistyötä Team Finland verkostoon kuuluvien viranomaisten kanssa Suomessa kuten myös Latinalaisamerikkalaisen Kauppayhdistyksen, Meksikon suurlähetystön, Suomi-Meksiko-seuran ja Suomen Madrid-instituutin kanssa.

Lue lisää Meksikon markkinamahdollisuuksista: Team Finland Country Outlook Mexico(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoa