Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistus

Suurlähetystön tietojen mukaan Suomen virkatodistusta vastaavaa asiakirjaa ei ole saatavissa Kazakstanin toimivaltaiselta rekisteriviranomaiselta, koska maassa ei ole keskitettyä väestötietojärjestelmää.

Muidenkaan vastaavien todistusten saaminen paikallisilta viranomaisilta ei ole todennäköistä Kazakstanissa.

Tulosta estekirje (pdf, 107 Kb)

Kazakstanista on saatavissa vain syntymä- ja avioliittotodistuksia. Tilaa todistukset Kazakstanissa suoraan viranomaiselta, jonka toimialaan pyyntö kuuluu. Todistukset voi pyytää asianosainen itse tai hänen valtuuttamansa henkilö. Mikäli todistuksia tarvitaan viranomaista varten, suurlähetystö on tarpeen linkittää asian hoitamiseen.

Todistuksia hallinnoi ja alkuperäisiä säilyttää sen paikkakunnan rekisteri, missä henkilö on syntynyt tai avioliitto on solmittu. Asianomainen saa todistuksista tarvittaessa kopiot. Tilauksen yhteydessä suoritetaan asiakirjaa koskeva mahdollinen maksu. Viranomaisten käyttämä kieli Kazakstanissa on pääosin venäjä. Englantia käytetään harvoin.

Lisätietoja oheisten linkkien kautta:

Syntymätodistukset (englanniksi)

Avioliittotodistukset (englanniksi)

Ulkoministeriö voi auttaa todistuksen saamisessa Kazakstanin viranomaiselta, koska viranomaiset eivät välttämättä hoida tiedustelua eteenpäin ilman diplomaattisen edustuston apua. Tee toimeksianto ulkoministeriön sähköisen asiointipalvelun kautta. Ulkoministeriö perii toimitusmaksuna maittain 100 euroa toimeksiannolta. Lisätietoja saat ulkoministeriön verkkosivuilta tai sähköpostitse [email protected]

Osoitetiedot

Osoitetietoja voidaan pyytää sähköisen palvelun kautta. Osoitetiedon pyytämisestä voidaan periä käsittelymaksu. Mikäli tarvitset osoitetiedon viranomaista varten, tee toimeksianto ulkoministeriölle sähköisen palvelun kautta.