Viisumi ja oleskelulupa Suomeen

Viisumi on maahantulolupa, joka myönnetään lyhytaikaista ja tilapäistä vierailua varten. Jos haluat oleskella Suomessa yli 90 päivää, tarvitset oleskeluluvan.

Maahantulolupahakemusten vastaanotto ja käsittely aloitetaan vaiheittain. Selvitä edustuston asiakaspalvelusta, mitä viisumihakemuksia otetaan tällä hetkellä vastaan ja miten voit jättää oleskelulupahakemuksen.

Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, rekisteröi oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Schengen-valtion myöntämällä EU-oleskeluluvalla voit liikkua Schengen-valtioiden sisällä vapaasti ja oleskella niissä yhteensä enintään 90 päivää. Lisätietoja antaa Maahanmuuttovirasto(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Viisumi- ja oleskelulupahakemuksen jättäminen Irlannissa

Suomi on ulkoistanut viisumihakemusten vastaanoton sekä biometristen tunnisteiden keräämisen VFS Globalille. Schengen-viisumia Suomeen tulee hakea henkilökohtaisesti VFS Global lupakeskuksesta.

Ajanvaraus viisumikeskukseen on pakollinen ja se tehdään visa.finland.eu/ireland (englanniksi)(Linkki toiselle verkkosivustolle) sivustolta löytyvän ajanvarauspalvelun kautta.

Dublinin suurlähetystö ottaa jatkossakin vastaan oleskelulupahakemuksia.

Suurlähetystöllä ei ole nopeutettuja käsittelyaikoja, eivätkä tiedustelut hakemuksen tilasta nopeuta hakemuksen käsittelyä.