Suurlähettilään tervehdys

Intia ja Suomi sijaitsevat lähellä toisiaan – suora lento Helsingistä New Delhiin kestää vain kuutisen tuntia. Monipuolinen yhteistyö maidemme välillä kasvaa kasvamistaan. Suhteemme on erinomainen, mutta voimme tehdä yhdessä paljon enemmänkin!

Kuva: Gokul VS


Suomen New Delhin -suurlähetystön tehtävä on vahvistaa Suomen ja Intian välisiä poliittisia ja taloudellisia siteitä ja lisätä yhteistyötä innovaatioiden, tieteen, koulutuksen ja kulttuurin saralla. Yhteyksien rakentaminen maidemme välille on tärkeää, sillä Suomi ja Intia voivat yhdessä löytää ratkaisuja tänä päivänä kohtaamiimme haasteisiin. Tämän lisäksi Intian ja EU:n välisen strategisen kumppanuuden syventäminen ja laajentaminen on meille erityisen tärkeää.

Kaikilla suurilla suomalaisilla yrityksillä on toimintaa Intiassa, ja maidemme väliset investoinnit ovat kasvussa. Molemmilla mailla on paljon teknologista osaamista, joten ei ihmekään, että Suomen ja Intian välillä tehdään paljon yhteistyötä tutkimuksen, innovaation ja startup-toiminnan saralla. Business Finlandin Intian-toimiston tehtävänä on edistää maiden välistä liiketoimintaa, lisätä suoria investointeja ja edistää matkailua. Suomen kauppakamari Intiassa perustettiin vuonna 2018.

Suurlähetystö on myös vastuussa maahanmuutto-, viisumi- ja konsulipalveluista. Intialaisten turistien, opiskelijoiden, asiantuntijoiden ja yritysedustajien virta Suomeen kasvaa kasvamistaan. Viime vuosina esimerkiksi turismi Intiasta Suomeen on kasvanut 30 % vuodessa.

Suomella on Intiassa neljä kunniakonsulaattia, jotka sijaitsevat Mumbaissa, Chennaissa, Kolkatassa ja Bangaloressa. Minut on lisäksi sivuakkreditoitu Bangladeshiin, jossa meillä on kunniapääkonsuli.

Suomen suurlähetystön toimipiste sijaitsee vehreässä Chanakyapurin kaupunginosassa. Lähetystörakennuksen suunnitteluun on otettu vaikutteita suomalaisesta talvimaisemasta ja Himalajan lumisista vuorenhuipuista, ja sitä kutsutaankin usein yhdeksi New Delhin kauneimmista rakennuksista. Kaikki lähetystön rakennukset ovat arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilän suunnittelemia.

Odotan innolla Suomen ja Intian välistä hedelmällistä yhteistyötä, sekä kaikkien teidän kanssa työskentelyä! Lisäksi lähetystön tiimi ottaa aina mielellään vastaan uusia ideoita ja ehdotuksia, joten yhteydenotot ovat tervetulleita.

Suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde