UM lietsoo intialaisten tiedonjanoa

Yksi uutiskirjeen artikkeleista käsitteli Suomen ja Intian välistä tutkimusyhteistyötä. Kuvassa Oulun yliopistossa työskentelevä Prem Kumar Seelam. Kuva: Institute on Membrane Technology (ITM-CNR) Yksi uutiskirjeen artikkeleista käsitteli Suomen ja Intian välistä tutkimusyhteistyötä. Kuvassa Oulun yliopistossa työskentelevä Prem Kumar Seelam. Kuva: Institute on Membrane Technology (ITM-CNR)

Sadat intialaiset median, liike-elämän, tutkimusalan ja oppilaitosten edustajat vastaanottivat viime viikolla Suomen ja Intian suhteita käsittelevän uutiskirjeen.

Neljä artikkelia sisältävä uutiskirje on osa ulkoministeriön julkisuusdiplomatian yksikön alaisuudessa toimivan thisisFINLAND.fi -sivuston (TIF) mainoskampanjaa. 

Artikkelit käsittelivät muun muassa Suomen krikettiyhdistystä ja suomalaista liike-elämää intialaisyrittäjän näkökulmasta. TIF:n tarkoitus on tarjota tietoa suomalaisesta kulttuurista ja elämäntyylistä kiinnostuneille ulkomaalaisille. 
 
Sivuston painopistemaiksi on valittu Iso-Britannia, Yhdysvallat, Australia, Saksa, Kanada ja Intia. Erityisen suurta potentiaalia nähdään intialaisten kiinnostuksen herättämisessä.
 
"Yhteistyö Suomen ja Intian välillä on kasvanut valtavasti liike-elämän ja kulttuurin saralla. Koska potentiaalia yhteistyölle on valtavasti, toivoisimme sivustoillemme enemmän kävijöitä", projektikoordinaattori Mika Hammarén kertoo.

Painopistemaiden osuus sivuston kokonaiskävijämäärästä on tarkoitus kasvattaa vuoden 2012 loppuun mennessä 75–80 prosenttiin.