Utrikesminister Alexander Stubb framför sina kondoleanser till de anhöriga till offren i Mumbai

Utrikesminister Alexander Stubb fördömer absolut terrorattackerna som ägde rum den 26 november i Mumbai i Indien. "Varje offer är för mycket. Tyvärr verkar det vara sÅ att det finns över hundra offer och situationen är inte över ännu. Jag framför mina kondoleanser till de anhöriga till dem som omkom i attackerna."

Enligt utrikesministern rubbar terrordÅden i värsta fall stabiliteten i Indien och det är viktigt att försöka stoppa en dylik utveckling. Ostabilitet och terror finns redan i Indiens näromrÅden i Pakistan och Afghanistan.

"Den indiska regeringen förtjänar vÅrt klara stöd för att bekämpa terrorism och lugna ner situationen", säger utrikesminister Stubb. "Attacken i Mumbai visade Åter att terrorismen inte har nÅgra gränser. Det internationella samarbetet har en allt viktigare roll i att avvärja terrorism."

Stubb diskuterade situationen i Indien med Finlands ambassadör i Indien Asko Numminen torsdagen den 27 november. Ambassaden utreder som bäst om det möjligen finns finländska offer. Enligt nuvarande vetskap finns det inga finländska dödsoffer men möjligheten kan ännu inte uteslutas. En skadad finländare har hittats och ambassaden har varit i kontakt med finländaren.