Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen vienninedistämismatkalle Intiaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen tekee vienninedistämismatkan Intiaan 21.-26. lokakuuta. Vierailu suuntautuu New Delhiin, Chennaihin ja Mumbaihin. Ministerin mukana seuraa noin 20-henkinen yritysvaltuuskunta, johon kuuluu muun muassa paperi-, konepaja-, kemian-, tietoliikenne-, metalli-, ympäristö- ja rahoitusalan edustajia. Yritysvaltuuskunnan puheenjohtajana toimii johtaja Yrjö-Pekka Rautalahti UPM-Kymmene Corporationista.

Vierailun tavoitteena on kartoittaa Intian tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia, esitellä Intian viranomaisille ja yrityksille suomalaista osaamista sekä saada ajankohtaista tietoa maan liiketoimintaympäristön kehityksestä. Lisäksi tavoitteena on investointien edistäminen Intiaan ja Intiasta Suomeen. Intian talouden viime vuosien voimakas kasvu pohjustaa uusia kauppa- ja investointimahdollisuuksia.

Intiassa ministeri Väyrysen vierailua isännöi kauppa- ja teollisuusministeri Kamal Nath. Lisäksi ministeri Väyrynen tapaa muita keskeisiä ministereitä. Kaupallis-taloudellisten yhteistyömahdollisuuksien kartoittamisen lisäksi ministeritason tapaamisissa keskustellaan Suomen ja Intian välisistä suhteista sekä ajankohtaisista alueellisista ja globaaleista kysymyksistä.

Intiassa järjestetään lisäksi yritysseminaari yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa.