Intian ulkoasiain valtioministeri M. J. Akbar vierailee Suomessa

Intian ulkoasiain valtioministeri M. J. Akbar vierailee Suomessa 5.–7.11.2017 ulkoministeri Timo Soinin kutsusta. Kyseessä on korkea-arvoisin vierailu Intiasta Suomeen tänä vuonna, jolloin Suomi juhlii 100-vuotista ja Intia 70-vuotista itsenäisyyttään.

Ministerien keskusteluissa käsitellään maiden kahdenvälisiä suhteita, monenvälisiä kysymyksiä kuten YK-asiat, asevalvonta ja terrorismi sekä ennen muuta kummankin maan naapurustoon liittyviä maatilanteita ja haasteita. Intian osalta painopiste on Etelä-Aasiassa, Suomen osalta EU:ssa ja laajemmin Euroopassa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen tarjoamalla työlounaalla ovat esillä maiden kauppa- ja taloussuhteet ja Intian talousuudistukset.

Ministeri Akbar tapaa myös lokakuun alussa Intiassa vierailleen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen sekä eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarisen.

Vierailunsa aikana ministeri Akbar tutustuu myös Aalto-yliopistoon. Lisäksi hänellä on puhetilaisuus Ulkopoliittisessa instituutissa, jonka aiheena ovat Intian kokemukset väkivaltaisen ääritoiminnan ja terrorismin torjunnassa.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Jussi Tanner, puh. +358 295 350 663, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto puh. +358 295 350 633 ja lähetystöneuvos Ari Tasanen, Eteläisen Aasian yksikkö, puh. +358 295 351 704.