FC Venus edustaa Suomea EU-filmifestivaalilla

Eurooppalainen elokuva esittäytyy laaja-alaisesti EU-elokuvafestivaalilla Intiassa. Festivaali järjestetään Delhissä, Chennaissa, Kolkatassa, Kozhikodessa ja Punessa 1.-30.4.

Suomea elokuvafestivaalilla edustaa Joona Tenan ohjaama FC Venus (2005). Se on nykypäivään sijoittuva romanttinen komedia naisista, miehistä ja heidän välisistään eroista. Elokuvan päähenkilöt ovat Anna (Minna Haapkylä) ja Pete (Petteri Summanen). Pete pelaa jalkapalloa 7. divisioonassa, surkeassa mutta yli-innokkaassa joukkueessa. Miehet pelaavat, katsovat ja ajattelevat vain jalkapalloa. Anna puolestaan inhoaa koko lajia, mutta rakkaus Peteen voittaa vastenmielisyyden jalkapalloa kohtaan. Parisuhteen harmonia on kuitenkin koetuksella, kun Anna saa kuulla, että Pete on aikoo kuluttaa kesälomansa pelikavereittensa kanssa jalkapallon MM-kisoissa Saksassa. Rupujoukkueen kallis reissu on etusijalla, Anna on jäämässä kakkoseksi.

Suutuspäissään Anna lyö Peten kanssa vedon: Anna kokoaa miesten joukkueen vaimoista ja tyttöystävistä oman joukkueen, joka haastaa miehet loppukesästä otteluun. Jos naiset voittavat, miehet lopettavat jalkapallon pelaamisen ja katsomisen. Jos taas miehet voittavat, naiset eivät enää koskaan motkota miesten harrastuksesta. Näin syntyy naisten joukkue FC Venus..

FC Venus esitetään viidessä festivaalikaupungissa seuraavasti:

- Delhi, torstai 3.4. klo 20.30, India Habitat Centre, Stein Auditorium
- Chennai, keskiviikko 9.4. klo 18.00, South Indian Film Chamber Theatre
- Kolkata, lauantai 12.4. klo 16.00, Nandan Cinemas
- Kozhikode, perjantai 18.4. klo 10.00, Tagore Centenary Hall
- Pune, lauantai 26.4. klo 20.30, National Film Archive of India



EU-filmifestivaalin ohjelma kokonaisuudessan löytyy osoitteesta
http://www.delind.ec.europa.eu/en/pressandinfo/events/euff2008/euff08index.htm.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

FC Venus FC Venus