Elinkeinoministeri Jyri Häkämies vieraili Intiassa

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies vieraili New Delhissä 26.-28.9.2011 Kuva: Finpro - yritysvaltuuskunnat mukanaan noin 60-henkinen valtuuskunta yritysten, viranomaisten, innovaatioalan ja elinkeinoelämän järjestöjen edustajia. Vierailun tarkoituksena oli vauhdittaa Suomen ja Intian välistä kauppaa sekä talous- ja innovaatioalan yhteistyötä. Matkan päätapahtuma oli globaalin FinNode-innovaatioverkoston laajennus Intiaan, jonka tavoitteena on lisätä suomalaisten ja intialaisten osaajien yhteistyötä innovaatioihin perustuvassa tuotekehityksessä ja liiketoiminnassa.

Ministeri Häkämies tapasi matkansa aikana Intian vesivarainministeri Bansalin, tiede- ja teknologiaministeri Deshmukhin, viestintä- ja informaatioteknologiaministeri Sibalin, kauppa- ja teollisuusministeri Sharman sekä kaupunkikehitysministeri Nathin. Ministereiden välisissä keskusteluissa keskityttiin maidemme välisen yhteistyön kehittämiseen. Potentiaalisimpia yhteistyöaloja ovat ympäristöliiketoiminta ja siinä erityisesti vesisektori ja jätehuolto, energia-asiat – etenkin energiatehokkuus ja uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen – infrastruktuuri ja logistiikka, tieto- ja informaatioteknologia ja siinä varsinkin käyttäjälähtöiset mobiiliteknologian ratkaisut, koulutus ja oppiminen sekä terveys- ja hyvinvointiala.

Matkan aikana järjestettiin lisäksi useita viranomaistapaamisia, B2B-tapahtuma, yritysten erillistapaamisia sekä Suomen ja Intian välisen sekakomission alaisen innovaatiotyöryhmän ensimmäinen kokoontuminen.

Matka oli omiaan tukemaan suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksia voimakkaasti kehittyvän Intian markkinoilla.