Chalẽ - opiskele hindiä!

Heikkinen Intia ei ole tänään enää pelkkää eksotiikkaa ja harvojen herkkua, vaan monien matkailevien ja bisnestä harjoittavien suomalaisten arkea. Mielikuva siitä, että Intiassa selviää pelkällä englannilla, on juurtunut syvälle. Mutta jos Intiassa haluaa päästä pintaa syvemmälle - oli kyse sitten arkiaskareista, sosiaalisista kontakteista, bisneskontakteista tai kulttuurin syvällisemmästä ymmärtämisestä - on paikallisista kielistä korvaamatonta apua.

Intian kaikista kielistä puhujämäärältään suurin on hindi. Se on myös Intian ainoa nk. kansalliskieli, ja englannin ohella toinen Intian keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Intian suurimmat sanomalehdet ovat hindinkielisiä, samoin bollywood elokuvat. "Chalẽ! Hindin perusteet" on ensimmäinen suomea äidinkielenään puhuville opiskelijoille suunnattu hindin kielen oppikirja, joka tähtää kielen perustason hallintaan niin suullisessa kuin kirjallisessakin muodossa. Kirjan tekstikappaleet tutustuttavat lukijan tämän päivän Intiaan, jossa vanhoihin perinteisiin yhdistyy monella tapaa muuttuva ja modernisoituva yhteiskunta.

Kirjan kirjoittaja Anna-Kaisa Heikkinen työskenteli aiemmin Suomen suurlähetystössä New Delhissä. Tällä hetkellä Heikkinen on lähetystösihteerinä Suomen suurlähetystössä Moskovassa. 

Lisätietoa kirjasta: http://www.finnlectura.fi/ (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)