Avoin työpaikka: Erityisasiantuntija, korkeakoulu- ja tiedepolitiikka New Delhi

Ulkoministeriö hakee korkeakoulu- ja tiedepolitiikan erityisasiantuntijaa Suomen New Delhissä sijaitsevaan suurlähetystöön määräaikaiseen virkaan 1.3.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan 31.7.2027 saakka.

Viran/tehtävän kuvaus

Ulkoministeriö hakee korkeakoulu- ja tiedepolitiikan erityisasiantuntijaa Suomen New Delhissä sijaitsevaan suurlähetystöön määräaikaiseen virkaan 1.3.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan 31.7.2027 saakka.

Erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluvat Intian korkeakoulu- ja tiedepolitiikan seuranta ja analysointi sekä Suomen ja Intian välisen korkeakoulutus-, tutkimus- ja innovaatioyhteistyön edistäminen. Lisäksi tehtäviin kuuluvat hallinnonalan muiden toimijoiden avustaminen yhteistyön vahvistamisessa, Suomen tunnettuuden lisääminen houkuttelevana opiskelu-, tutkimus- ja innovaatioympäristönä sekä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennin kasvun tukeminen.

Erityisasiantuntijan tehtävät ovat osa suurlähetystön Team Finland -toimintaa.

Erityisasiantuntija on ulkoasiainhallinnon virkamies ja toimii New Delhissä sijaitsevan suurlähetystön päällikön johdon ja valvonnan alaisena. Sisällöllisestä ohjauksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Erityisasiantuntija on Team Finland -ulkomaantiimin jäsen.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

 

Kelpoisuusvaatimuksena erityisasiantuntijan virkaan on ylempi korkeakoulututkinto sekä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin.

Kotimaisten kielten osalta kelpoisuusvaatimuksina ovat erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Vieraiden kielten osalta kelpoisuusvaatimuksena on viran hoitamiseen tarvittava englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Turvallisuusselvitys

 

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Hakijalta odotamme

Parhaat edellytykset tehtävän menestykselliselle hoitamiselle antaa hyvä perehtyneisyys/kokemus suomalaisesta korkeakoulutuksesta ja tutkimuksesta sekä suomalaisen koulutusjärjestelmän yleistuntemus. Asemamaan/-alueen koulutuksen ja tutkimuksen tuntemus katsotaan eduksi.

Hakijalta odotamme erinomaisia verkottumis- ja tiimityötaitoja, viestinnällistä osaamista (suullinen ja kirjallinen), kykyä itsenäiseen työskentelyyn, joustavuutta sekä kokemusta kansainvälisistä tehtävistä kotimaassa ja ulkomailla. Kokemus osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennistä katsotaan eduksi.

Hakijalta toivotaan valmiuksia havaita ja analysoida globaaleja koulutukseen ja tutkimukseen vaikuttavia muutostrendejä. Tohtorin tutkinto katsotaan eduksi.

Virkaan kuuluvien tehtävien menestyksellisen hoitamisen kannalta on tärkeää, että hakijalla on valmiutta matkustamiseen.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

 

Palkkausryhmä I - III (4 777,49 - 5491,69 €/kk)

Lisäksi maksetaan säädetyt ulkomaankorvaukset.

Korvauksista voi lukea lisää: Laki ulkomaanedustuksen korvauksista http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060596(Linkki toiselle web-sivustolle.)

ja Ulkoasiainministeriön asetus ulkomaanedustuksen korvauksista http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20101048(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ajantasaiset asetuksen säädösmuutokset löytyvät osoitteesta: http://www.finlex.fi/fi/laki/smur/2010/20101048(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Muut tehtävään liittyvät tiedot

 

Tehtävä sijoittuu korkean olosuhdehaitan asemapaikalle, ja tästä johtuen edellytyksenä on UM:n työterveyslääkärin suorittama terveystarkastus ennen virkaan nimittämistä.

Tehtävässä voidaan noudattaa koeaikaa.

Ulkomailla suoritetusta ylemmästä korkeakoulututkinnosta tulee olla esittää Opetushallituksen hyväksymä rinnastustodistus hakuajan päättymiseen mennessä.

Hakuaika päättyy 27.11.2023  kello 16.15 (Suomen aikaa). Hae paikkaa Valtiolle.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Lisätietoja tehtävästä

Tiina Vihma-Purovaara
Opetusneuvos, opetus- ja kulttuuriministeriö
+358 295 330 327
[email protected]