Koronavirustilanne Unkarissa

Koronavirustilanne Unkarissa

Unkarissa matkustavia sekä pysyvästi oleskelevia henkilöitä pyydetään seuraamaan ulkoministeriön ja suurlähetystön tiedotteita, sosiaalista mediaa ja verkkosivuja sekä paikallisviranomaisten tiedotteita.

Artikkelia muokattu 30.3. , alkuperäinen julkaistu 12.3.

Unkarin ulkonaliikkumisrajoitusten myötä myös suurlähetystö minimoi liikkumisensa ja siirtyy etätyöhön 1.4. alkaen. Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla: [email protected], mihin voi mielellään jättää soittopyynnön tarvittaessa. Asiakaspalvelu ottaa asiakkaita vastaan vain kiireellisissä ja hätätapauksissa ajanvarauksella. Ajanvaraukset sähköpostilla: [email protected]

Unkarin hallitus on 27.3. julistanut ulkonaliikkumisrajoituksen.

Rajoitukset ovat voimassa 28.3.-11.4.

  • Asuinpaikalta saa poistua ainoastaan työasioissa sekä perustavaa laatua olevien toimien takia.
  • Ruokakaupat, apteekit, torit ja kemikaliokaupat ovat auki.
  • Yli 65-vuotiaat saavat asioida ruokakaupoissa, toreilla ja apteekeissa klo 9.00 ja 12.00 välisenä aikana. Mainittuna aikana muut eivät saa oleskella näissä paikossa.
  • Ravintoloissa ei saa oleskella ruoan noutamista lukuun ottamatta.
  • Julkisilla paikoilla ml. julkiset liikennevälineet on pidettävä 1,5 metrin turvaväli.
  • Ulkoilla saa yksin tai samassa taloudessa asuvien kanssa.

 

Unkarin hallitus on 16.3 tiukentanut aikaisempia koronavirustartuntojen leviämistä ehkäiseviä määräyksiä.

  • Unkari on vahvistanut, että maahan pääsevät toistaiseksi vain Unkarin kansalaiset, heidän perheenjäsenensä sekä sellaiset EEA-kansalaiset, joilla on Unkariin pysyvä oleskelulupa (állandó tartózkodási kártya) tai rekisteröintikortti (regisztrációs kártya). Useilla raja-asemilla ja lentokentillä on ruuhkaa. Jos olet jonkun muun maan kuin Unkarin kansalainen ja olet aikeissa matkustaa Unkariin, mutta sinulla ei ole Unkariin oleskelulupaa, älä lähde matkaan ollenkaan.
  • Julkiset tilaisuudet kielletään 16.3. klo 24.00 lähtien.
  • Yökerhot, teatterit ja elokuvateatterit suljetaan.
  • Ravintolat, kahvilat saavat olla auki vain klo 15.00 saakka, ruokakauppoja ja apteekkeja lukuun ottamatta.

Unkarin pääministeri ilmoitti perjantai-iltana 13.3., että 16.3. lähtien peruskoulut ja lukiot suljetaan. Viikonlopun aikana myös kunnat ilmoittivat, että niiden ylläpitämät päiväkodit suljetaan toistaiseksi.

Unkarin tartuntatilannetta voi seurata About Hungary -sivuilta http://abouthungary.hu/  tai covid-19 -nettisivuilta: https://koronavirus.gov.hu/ (vain unkariksi)

Neuvontapuhelimet: +36-80-277-455 / +36-80-277-456 ja [email protected]

Suurlähetystö seuraa tilannetta.

Yleinen hätänumero on 112.

Ulkoministeriö pyytää kaikkia Unkarissa pysyvästi asuvia ja siellä matkustavia henkilöitä tekemään matkustusilmoituksen.

Lisätietoja:

Budapestin-suurlähetystö Facebookissa: https://www.facebook.com/FinnishEmbassyBudapest/

Ulkoministeriö: Älä matkusta ulkomaille!:https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/ulkoministeri-c3-b6-c3-a4l-c3-a4-matkusta-ulkomaille-

Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta: https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/kysymyksi-c3-a4-ja-vastauksia-matkustamisesta-ja-koronaviruksesta