Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistus

Hongkongista ei ole saatavissa virkatodistuksen tai sukuselvityksen kaltaisia todistuksia, joista kävisi ilmi esimerkiksi henkilön tiedot mahdollisista avioliitoista, lapsista tai osoitteista jollakin tietyllä ajanjaksolla. Tulosta estekirje(avautuu uuteen ikkunaan) (pdf, 107 Kb)

Hongkongissa henkilörekisteröinneistä on saatavilla vain syntymä-, avioliitto- ja kuolintodistuksia. Näistä todistuksista vastaa paikallinen maahanmuuttovirasto eli Hong Kong ImmigrationLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Tee todistuspyyntö suoraan Hongkongin rekisteriviranomaiselle. Lomakkeet ja ohjeet löytyvät HLinkki toiselle web-sivustolle.ongkongin maahanmuuttovirastonLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) verkkosivuilta .

Osoitetiedustelut

Hongkongissa ei ole keskitettyä osoitetietojärjestelmää, josta voisi tiedustella henkilöiden ajankohtaisia osoitetietoja. Hongkongin osoitehakuja varten on käytössä Whitepages Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)-verkkosivusto, joka on julkinen osoite- ja henkilöhakupalvelu. Mitä enemmän tietoja etsittävästä henkilöstä ja osoitteesta on saatavilla, sitä parempia ja luotettavampia hakutulokset ovat. Palveluiden käyttö vaatii rekisteröitymistä ja useimmat hakutoiminnot ovat maksullisia.

Hongkongin osoite- ja postinumeroiden oikeinkirjoituksen voit helpoiten tarkistaa Hongkong Postin Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)sivuilta.

Rikosrekisteriotteet Hongkongissa

Jos tarvitset rikosrekisteriotteen (Certificate of No Criminal Conviction) Hongkongista esim. työnantajaa varten Suomessa, hae se Hongkongin poliisilta. Löydät ohjeet rikosrekisteriotteen hakemisesta Hongkongin poliisin Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)nettisivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle..

Otteen hakemista varten tarvitset tukikirjeen Suomen pääkonsulaatista. Tule henkilökohtaisesti paikalle (ajanvaraus on pakollinen) ja ota mukaan voimassa oleva passisi. Kirje on maksullinen. Hongkongin poliisi toimittaa valmiin rikosrekisteriotteen vain pääkonsulaatille, josta voi noutaa sen tai valtuuttaa toisen henkilön noutamaan. ​​ ​​​​

Suomalainen virkatodistus

Suomalaisen virkatodistuksen (otteen väestötietojärjestelmästä) voit tilata Maistraattien verkkopalvelustaLinkki toiselle web-sivustolle.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia tiedusteluja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille.