Suurlähettiläs Kirsti Narinen Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen kansainvälisten suhteiden päälliköksi

Nykyinen Suomen Viron suurlähettiläs Kirsti Narinen on valittu Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen kansainvälisten suhteiden päällikön tehtävään syyskuusta alkaen. Narisen kausi Viron suurlähettiläänä päättyy 31. elokuuta.

Kansainvälisten suhteiden päällikön tehtäviin kuuluvat yhteydenpito osaamiskeskuksen ja jäsenmaiden sekä Euroopan unionin ja Naton virkamiesten välillä. Päällikkö vastaa myös johtoryhmän kokousten valmistelusta ja toiminnan kehittämisestä.

Kirsti Narinen on toiminut Suomen Viron-suurlähettiläänä vuosina 2014-2018.Syyskuussa hän aloittaa Helsingin hybridikeskuksessa.

 ”Huolimatta siitä, että hybridiuhkiin varautuminen ja niihin reagointi on kansallisessa päätösvallassa, uhat eivät tunne valtakunnanrajoja. Siksi on tärkeää, että vastatoimia pohditaan yhdessä. Tämän tiedostaminen on rajat ylittävän yhteistyön paras voimavara. On hienoa, että värikkäiden Viron-vuosien jälkeen voin aloittaa ajankohtaisessa kansainvälisessä tehtävässä Helsingissä ja soveltaa uran mittaan kerättyä kokemusta kokonaisvaltaisesti,” Narinen sanoo.

Osaamiskeskuksen johtaja Matti Saarelainen kiittelee Narisen tuloa. ”Hienoa, että saimme tiimiimme erittäin kokeneen diplomaatin. Kirstin pitkä kokemus kansainvälisistä suhteista, viimeisimpänä suurlähettilään työstä, on erinomainen asia keskuksen toiminnan ja kehittämisen kannalta,” Saarelainen toteaa.

Nykyinen kansainvälisten suhteiden päällikkö Juha Mustonen palaa takaisin ulkoministeriöön yksikön päällikön tehtäviin.

Hybridiuhkien osaamiskeskus edistää hybridiuhkien torjuntaa strategisella tasolla. Osaamiskeskus toimii jäsenmaiden virkamiehistä ja asiantuntijoista koostuvien verkostojen rakentajana sekä EU:n ja Naton yhteistyön edistäjänä.  Keskuksella on tällä hetkellä 17 jäsenmaata, jotka ovat EU:n ja/tai Naton jäseniä.

Lisätietoja:

Matti Saarelainen
Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtaja
+358 40 6490 788
[email protected]
@HybridCoE
www.hybridcoe.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)