Energia-alan asiantuntija Timo Tatarille Suomen korkea kunniamerkki

Viron ilmastoministeriön alivaltiosihteeri Timo Tatarille on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkki ansioistaan Suomen ja Viron suhteissa. Tatar on ollut merkittävässä roolissa maiden välisessä energiayhteistyössä. Kunniamerkki annettiin suurlähetystön juhlatilaisuudessa 17.1.2024.

Suursaadik Vesa Vasara ja Timo Tatar.
Timo Tatar (s. 1982) on Viron johtava energia-alan asiantuntija, joka on ollut keskeisessä roolissa Viron energiasektorin kehittämisessä. Vankan teknisen osaamisen lisäksi Tatar tuntee Viron energiamarkkinat läpikotaisin. Hän on vaikuttanut merkittävästi Suomen ja Viron väliseen energiayhteistyöhön. Tatarin toiminta on edistänyt oleellisesti Suomen ja Viron yhteisiä ponnisteluja energiaturvallisuuden ja hyvin toimivan energiarakenteen takaamiseksi.

Suurlähettiläs Vasara luovutti kunniamerkin Timo Tatarille Suomen suurlähetystössä 17.1.2024. 

”Yhteistyö Timo Tatarin kanssa on aina ollut hyvin toimivaa. Tatar on toiminut johdonmukaisesti sillanrakentajana maiden välillä, esimerkiksi LNG-terminaalineuvotteluissa ja merituulikysymyksissä. Arvostamme suuresti hänen asiantuntemustaan ja ratkaisukeskeisyyttään energiakysymyksissä”, suurlähettiläs Vesa Vasara perustelee ja jatkaa: ”Molempien maiden energiantuotannon tulevaisuuden kannalta vihreä siirtymä on avainasemassa. Tatarin asiantuntemus on merkittävästi auttanut Suomen viranomaisia ja elinkeinoelämää ymmärtämään Viron energiapolitiikkaa ja suunnitelmia tässäkin suhteessa“.

Timo Tatar
Timo Tatar on valmistunut Tallinnan teknillisestä yliopistosta, erikoisalanaan lämpöenergian insinööritiede. Hänellä on kokemusta niin yksityiseltä sektorilta, kuin myös valtio-omisteiselta energiayhtiöltä Eesti Energialta ja verkkoyhtiö Eleringiltä. Viron talous- ja viestintäministeriön energiaosaston palvelukseen Tatar astui vuonna 2012. Vuodesta 2019 hän toimi ministeriön energia- ja luonnonvara-asioiden alivaltiosihteerinä. Vuoden 2023 syyskuusta alkaen Tatar työskentelee ilmastoministeriön energia- ja mineraalivarojen alivaltiosihteerinä.

Lisätiedot:

Sanna-Leena Immanen, lehdistöneuvos, +372 511 8548, [email protected]