Utrikesministerns skolturné fortsätter till Egentliga Finland

I maj fortsätter utrikesminister Timo Soinis skolturné till Åbo och Salo.

Måndagen den 14 maj besöker utrikesminister Timo Soini gymnasieskolorna Turun suomalainen yhteiskoulu och Salon lukio. Avsikten med skolbesöken är att öka ungdomarnas kunskap om och förståelse för vikten av utrikes- och säkerhetspolitik i arbetet för att förebygga våldsbejakande radikalisering. Fredsmedling, en aktiv politik för de mänskliga rättigheterna, främjande av ungdomars och kvinnors egenmakt, minskad fattigdom och krishantering är områden där utrikes- och säkerhetspolitik utnyttjas för att förebygga och hindra radikalisering.

”Vi måste skapa utsikter särskilt för ungdomar i konfliktområden. När alla känner sig som en del av samhället minskar risken för radikalisering. Därför är det viktigt att diskutera dessa frågor med ungdomar. Jag vill uppmuntra ungdomarna att påverka. Det är också intressant att höra deras tankar och frågor om ämnet”, säger minister Soini.

Skolturnén inleddes förra året i huvudstadsregionen. Under vårens lopp har utrikesministern besökt Nurmes, Siilinjärvi, Rovaniemi och Kemijärvi.

Ytterligare information: Riikka Taivassalo, utrikesminister Soinis specialmedarbetare, tfn tfn +358 46 923 4581

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].