Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén työvierailulle Islantiin

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén matkustaa Islantiin työvierailulle 4.-6. elokuuta. Ministeri Vilén tapaa Reykjavikissa Islannin ulkoministerin Halldór Ásgrímssonin, teollisuus- ja kauppaministeri Valgerdur Sverrisdottirin ja finanssiministeri Geir Haarden. Eurooppa-kysymykset ovat parhaillaan Islannissakin keskeisesti poliittisen keskustelun aiheena.

Vierailun tavoitteena on keskustella Suomen ja Islannin välisen kaupan kehittämisestä, syventää keskinäistä tuntemusta ajankohtaisista kauppapoliittisista kysymyksistä, kuten WTO-kierroksesta, EU:n laajentumisesta ja ETA-sopimuksesta.

Lisäksi ministeri Vilén tutustuu Islannin verouudistukseen, jonka Islannin hallitus on päättänyt toteuttaa 2002-2003. Uudistuksen tavoitteena on merkittävien veroalennusten kautta edistää yleistä taloudellista aktiviteettia niin yritysten kuin kansalaistenkin keskuudessa. Verouudistuksen ensi vaiheessa vuoden 2002 alussa yhtiöveroa alennettiin 30 prosentista 18 prosenttiin, yritysten ja kansalaisten maksama varallisuusvero puolitetaan 2002, samalla kun varallisuutta koskeva lisävero poistetaan sekä nostetaan verovapaata kynnystä varallisuusverotuksessa 20 prosentilla.

Lisätietoja: hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Sickan Park, Länsi-Euroopan yksikkö, ulkoasiainministeriö, puh: 160 55659, sekä ministerin virkamiessihteeri Arja Makkonen, gsm 040-757 8403.





EU
Island
WTO