Suomi tukee Sri Lankan paikallista yhteistyötä

Kehityspoliittisen osaston tiedote 11.7.2003


Ulkoasiainministeriö on myöntänyt 60 000 euroa kahdelle Sri Lankan paikallisen yhteistyön hankkeelle. Srilankalaiset kansalaisjärjestöt toteuttavat hankkeet, joiden tarkoitus on koulutuksen avulla tukea naisten ja lasten paluuta normaaliin elämään.

Sri Lankan yhteiskunta on vaurioitunut pahoin kymmeniä vuosia jatkuneissa singalien ja tamilien välisissä etnisissä konflikteissa. Eniten väkivallasta kärsivät naiset ja lapset, joiden asema perinteisten perheyhteisöjen tuhouduttua on varsin turvaton. Nyt käynnistyvien hankkeiden keskeisenä tavoitteena onkin tukea leskien itsenäistä elämää ja saada lapset palamaan kouluun sekä antaa tarvittaessa traumoista kärsiville lapsille ja naisille psykologista apua.

Ministeriön myöntämä hanketuki annetaan paikallisen yhteistyön määrärahoista (PYM), ja niiden käyttöä valvoo Suomen New Delhin suurlähetystö. Paikallisen yhteistyön määrärahat on tarkoitettu kumppanimaiden pienimuotoisen kansalaisjärjestötoiminnan tukemiseen. PYM-rahoitus on toimiva tapa tukea kehitysmaiden kansalaisyhteiskuntaa ja niiden käyttö kehitysyhteistyössä on kasvussa. Tänä vuonna ulkoasiainministeriö on varannut PYM-rahoitukseen noin 13 miljoonaa euroa.

Ulkoasiainministeriössä lisätietoja hankkeesta antaa ulkoasiainneuvos Mikko Pyhälä, puh. 09-160 55523, sähköposti [email protected]