Palestiinalaishallinnon opetusministeri Hommos vierailee Suomessa

Palestiinalaishallinnon opetusministeri tohtori Naim Abu Hommos vierailee Suomessa 25.-28. toukokuuta ulkoasiainministeriön kutsusta. Ministeri Hommos johtaa palestiinalaisvaltuuskuntaa 26. toukokuuta Helsingissä pidettävässä palestiinalais-suomalaisen perusopetuksen kehittämishankkeen ohjausryhmän kokouksessa.

Opetussektorin hanke käynnistyi vuonna 1997. Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroin on tuettu palestiinalaisalueiden perusopetuksen kehittämisohjelman ensimmäistä vaihetta 2,5 miljoonalla eurolla. Hankkeen toisen vaiheen budjetti on 4,5 miljoonaa euroa, ja se toteutetaan vuosina 2002-2005. Hankkeessa keskitytään yleisen opetusohjelman toteuttamiseen ja kehittämiseen, oppimateriaalin uudistamiseen tietoteknologiaa hyödyntämällä sekä opetushallinnon hajauttamiseen ja koordinointiin. Hankkeen avulla ollaan luomassa asteittain uutta, modernia ja hengeltään Lähi-idän rauhanprosessia tukevaa palestiinalaista opetussuunnitelmaa. Hankkeen toteuttamisaikataulu on Länsirannan ja Gazan vaikean turvallisuustilanteen takia hidastunut, mutta palestiinalaiset viranomaiset ovat hyvin sitoutuneita hankkeeseen.

Opetusministeri Abu Hommos tapaa vierailunsa aikana opetusministeri Tuula Haataisen ja ulkoministeriön alivaltiosihteeri Pertti Majasen.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Hans Ottelin, Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. 040 5387910, ja
hankevirkamies Emili Osara, Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. 160 56159, ulkoasiainministeriö, sekä valtuuskunnan varapuheenjohtaja Hashem Dajani, palestiinalaisedustusto, puh. 09 2789 771






undervisning