Lähialueyhteistyön muodot ja mahdollisuudet: avoin yleisötilaisuus Joensuussa


Tiedote 220/2003
17.9.2003


Ulkoasiainministeriön Eurooppa-tiedotus järjestää Lähialueyhteistyön muodot ja mahdollisuudet -tilaisuuden Joensuussa maanantaina 22. syyskuuta klo 14.00-16.00.

Lähialueyhteistyöllä tuetaan vakaata yhteiskunnallista kehitystä Suomen lähialueilla ja torjutaan Suomeen kohdistuvia haitallisia ilmiöitä, kuten ympäristö- ja ydinturvariskejä ja tarttuvien tautien sekä järjestäytyneen rikollisuuden leviämistä.

Suomen lähialueyhteistyötä ohjaa hallituksen lähialueministerivaliokunnassa toukokuussa 2000 hyväksytty toimintastrategia. Strategia on tarkoitus uudistaa kuluvan vuoden aikana ottaen huomioon lähialueyhteistyön toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset. Tilaisuudessa keskustellaan muun muassa lähialueyhteistyön tulevaisuudennäkymistä ja sen rahoitusmahdollisuuksista.

Tilaisuuden avaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki. Ministeri Lehtomäen puheenvuoro käsittelee lähialueyhteistyön tulevaisuuden näkymiä valmisteilla olevan strategian puitteissa. Ulkoministeriön itäosaston osastopäällikkö Harry Helenius kertoo nykypäivän Venäjästä ja Suomen suhteista Venäjään. Ulkoministeriön itäosaston yksikön päällikkö Laura Kakko käsittelee lähialueyhteistyön kehittämistä ja sen rahoitusmahdollisuuksia. Viimeisen alustuspuheenvuoron käyttää toiminnanjohtaja Sirpa Maijanen, joka kertoo käytännön kokemuksia Raitis elämä -projektista. Puheenvuorojen jälkeen on varattu runsaasti aikaa kysymyksiin ja keskusteluun.

Tilaisuus on kaikille avoin, mutta kahvitarjoilun vuoksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 18. syyskuuta mennessä Pohjois-Karjalan Eurooppa-tiedotukseen, puh: 010 3456 470 tai sposti: [email protected]

Lisätietoja:
Osastosihteeri Taru Tammio, ulkoasiainministeriön Eurooppa-tiedotus, puh. 09 1605 5809, ja aluetiedottaja Anu Apo, Pohjois-Karjalan Eurooppa-tiedotus, puh. 010 3456 470, gsm 040 510 7516













EU