Kauppavaltuuskunta ovienavausmatkalle Algeriaan ja vienninedistämismatkalle Marokkoon


Suomalainen kauppavaltuuskunta lähtee 18. toukokuuta Algeriaan ja Marokkoon edistämään suomalaisen teollisuuden vientiä ja luomaan yhteyksiä. Ulkoministeriön kaupallisen osaston päällikön Antti Kuosmasen johtamassa valtuuskunnassa ovat edustettuina keskeiset vientisektorit, yhteensä 14 yritystä. Yritysvaltuuskuntaan osallistuvat Biohit, Ensto Sekko, Finntrepo, Finnvera, Kone, KoneCranes, NK Cables, Nokia, Nordea, OKO, Schauman Wood, Stora Enso, Vaisala ja Valtra. Yritysvaltuuskunnan järjestelyistä vastaa Metalliteollisuus ry sekä Suomen suurlähetystöt Rabatissa ja Tunisissa. Suomeen valtuuskunta palaa 24. toukokuuta.

Matka on Algeriassa luonteeltaan tietojenkeruumatka kaupallisten mahdollisuuksien kartoittamiseksi ja yhteyksien luomiseksi. Pääkaupunki Alger'ssa järjestetään matkan tarkoitusta tukeva kaupallinen yritysseminaari.

Kyse on ensimmäisestä suomalaisvaltuuskunnan vierailusta Algeriaan vuosien jälkeen. Valtuuskunta perehtyy Algerian kehittämissuunnittelun tarjoamiin kaupallisen yhteistyön mahdollisuuksiin, laajuuteen ja sektoreihin sekä kontaktiverkon luomiseen. Ennen vakavia sisäpoliittisia ongelmiaan Algeria oli tärkeä suomalaisen teollisuuden vientimarkkina. Se on uudelleen nousemassa kiinnostavaksi kauppakumppaniksi käynnistettyään talouden uudistamisohjelman. Suomalaisen teollisuuden tarjonnan ja osaamisen esittelyn lisäksi valtuuskunta käy viranomaiskeskusteluja Algerian ulko- ja pienteollisuusministeriössä. Keskusteluissa käsitellään myös Algerian halukkuutta liittyä Maailman kauppajärjestön WTO:n jäseneksi.

Marokossa vierailu on jatkoa ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin ja valtuuskuntansa lokakuussa 2001 aloittamalle työlle. Matkalla pyritään monipuolistamaan aloitettua kaupallista yhteistyötä. Tämän lisäksi vuorovaikutuksen toivotaan kasvavan niin poliittisessa kuin kulttuurisessakin mielessä. Vierailun aikana käydään myös viranomaiskeskusteluja, joissa mm. pyritään valmistelemaan syksyksi suunniteltua korkean tason talous/kauppaseminaaria.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Kirsti Westphalen, puh: 160 56318, ja avustaja Päivi Pohjanheimo, puh: 160 56479, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikkö, ulkoasiainministeriö








WTO