Suomen pysyvä edustusto Euroopan neuvostossa Strasbourgissa hakee harjoittelijoita vuodelle 2025

Euroopan neuvosto on hallitusten välinen järjestö, joka keskittyy ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltiokehityksen edistämiseen. Järjestö perustettiin 1949 ja sillä on 46 jäsenvaltiota. Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan sosiaalinen peruskirja sekä monet muut ihmisoikeussopimukset ja instituutiot kuten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin luovat vahvan perustan eurooppalaiselle ihmisoikeustyölle. Suomen pysyvä edustusto Euroopan neuvostossa hakee harjoittelijoita sovitusti ajalle 1.2.-15.7.2025 (3 kk, 2 harjoittelijaa) ja ajalle 1.9.-15.12.2025 (3 kk, 2 harjoittelijaa).

Harjoittelija osallistuu Euroopan neuvoston ministerikomitean ja sen alaisten raportointiryhmien kokouksiin sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen antamien tuomioiden täytäntöönpanon valvontaa käsitteleviin kokouksiin, ja avustaa edustuston virkamiehiä kokousten valmistelussa ja raportoinnissa. Lisäksi harjoittelija seuraa mm. Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istuntoja ja raportoi niistä. Harjoittelija tukee edustuston viestintää, erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Harjoittelu Suomen pysyvässä edustustossa on näköalapaikka Suomen ihmisoikeuspolitiikkaan ja Euroopan neuvoston laaja-alaiseen toimintaan yhteiskunnan eri aloilla.

 

Mitä odotamme sinulta?

Toivomme harjoittelijalta oma-aloitteisuutta, hyviä yhteistyötaitoja, järjestelmällisyyttä ja kykyä sopeutua nopeasti muuttuviin työtilanteisiin.

Harjoittelu soveltuu erityisesti oikeustieteiden, valtiotieteiden tai yhteiskuntatieteiden opiskelijalle. Hakijalla voi olla myös muiden alojen opintoja (journalistiikka, historia tms.). Harjoittelussa edellytetään erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa. Ranskan ja ruotsin kielen taito ovat hyödyksi.

Palkkaus ja rahoitustuki

Harjoittelu edellyttää korkeakoulun tai muun ulkoministeriön hyväksymän tahon rahoitustuen. Todistus myönnetystä tuesta on hyvä olla jo hakemuksen liitteenä, mutta todistus tulee toimittaa viimeistään ennen mahdollista haastattelua. Rahoituksen tavasta riippuen, harjoittelu toteutetaan joko stipendiaattiharjoitteluna tai työsopimussuhteisena harjoitteluna.

Työsopimussuhteiselle korkeakouluharjoittelijalle maksetaan Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka. Vuonna 2024 palkka on 1399 euroa kuukaudessa.

Kiinnostuitko?

Lähetä suomenkielinen hakemus ja ansioluettelo 1.11.2024 mennessä osoitteeseen [email protected]. Laita viestin otsikoksi: ”Harjoitteluhakemus, oma nimi.” Lisätietoja tehtävästä antaa Minna Wikman, [email protected], puh. +33 3 8815 4444.

 

Turvallisuusselvitys ja tietosuoja

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin sivustolta: Turvallisuusselvitykset tai supo.fi.

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta https://um.fi/tietosuoja

Hakemalla tehtävää hyväksyt tietosuojakäytännöt ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelylle.