Team Finland -toiminta Australiassa

Team Finland -verkoston tavoitteena on avustaa suomalaisia yrityksiä menestymään kansainvälisillä markkinoilla sekä markkinoida Suomea houkuttelevana sijoituskohteena ulkomaalaisille investoinneille. Lisäksi verkosto edistää Suomen maakuvaa maailmalla ja yhtenä tärkeänä tavoitteena on Suomeen suuntautuvan turismin lisääminen.

Verkoston toiminta perustuu aktiiviseen vuorovaikutukseen yritysten ja valtiorahoitteisten toimijoiden välillä. Tällä tavoin suomalaisille yrityksille tarjotaan parhaat mahdolliset työkalut kansainvälistymistä varten. Maakuvatyön ideana on edistää ja markkinoida Suomea maailmalla. Mitä houkuttelevammalta Suomi näyttää ulkomaalaisille, sitä helpompaa on myös saada ulkomaalaisia investointeja Suomeen.

Suomen suurlähetystö sekä Suomi–Australia kauppakamari ovat Team Finland -verkoston päätoimijoita Australiassa. Suomalaisilla yrityksillä on paljon annettavaa Australiassa. Tällä hetkellä verkoston pyrkimyksenä on tuoda esiin suomalaisten yritysten tietotaitoa erityisesti terveys- ja jätesektoreilla.

Lisätietoa Team Finland -toiminnasta löydät täältä.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Team Finland -yhteyshenkilöt Australiassa

Koordinaattori: 
Edustuston päällikön sijainen Antti Niemelä
Puh. +61 2 6273 3800
Suomen suurlähetystö, Canberra
Sähköposti: [email protected]



Puheenjohtaja: 
Suurlähettiläs Lars Backström
Puh. +61 2 6273 3800                   
Sähköposti: [email protected]                                                     


Team Finland -toimijat Australiassa

Finland Australia Chamber of Commerce (FACC), Geoff Charnock, Honorary Secretary
Puh. +61 410 322 555
Sähköposti: [email protected]                                                                                                                                         

Team Finland lähettiläät

Australian kolmessa tärkeimmässä osavaltiossa ja niiden kaupallisissa keskuksissa Sydneyssä, Melbournessa ja Perthissä toimii kussakin korkean tason hyväntahdonlähettiläs, joista käytetään englanninkielistä termiä ”Team Finland Ambassador”. Heidän tehtävänsä on kehittää Suomen maakuvaa ja tunnettavuutta alueellaan tavoin, joista liike-elämä voi hyötyä.

  • Ludde Ingvall, Sydney

Sydneyn Team Finland Ambassadoriksi kutsuttiin Ludde Ingvall. Hän on ollut tukemassa Suomen kaupanedistämistoimintaa jo aiemminkin. Ludde Ingvall on todella tunnettu Australiassa voitettuaan kaksi kertaa kapteenina yhden maailman vaativimmista purjehduskilpailuista, Sydney - Hobart -avomerikilpailun.

  • Ross Norgard, Perth

Perthin Team Finland Ambassadoriksi kutsuttiin Ross Norgard. Hän on Länsi-Australiassa tunnettu bisnesvaikuttaja ja investointipankkiiri, jonka isoisän isä oli suomalainen.

  • Lydia ja Lauri Lassila, Melbourne

Melbournen Team Finland lähettiläiksi kutsuttiin Lydia ja Lauri Lassila. Lydia Lassila on australialainen olympiavoittaja ja pronssimitalisti (Vancouver 2010; Sotshi 2014) freestylehypyissä ja Australiassa hyvin tunnettu ja pidetty henkilö. Lauri Lassila on entinen olympiaurheilija ja MM-hopeamitalisti kumparelaskussa sekä nykyisin IT-alan yrittäjä Melbournessa.

  • Ari Hallenberg, Auckland

Aucklandin Team Finland lähettilääksi kutsuttiin Ari Hallenberg. Hallenberg on jo pitkään edustanut Suomea Aucklandissa kunniakonsulina vuodesta 1989 ja kunniapääkonsulina vuodesta 2004, joten hän on seurannut Suomen ja Uuden-Seelannin kaupan sekä muiden suhteiden kehittymistä hyvin läheltä jo kauan.