Utrikeshandelsminister Vilén besöker USA

Utrikeshandelsminister Jari Vilén gör ett arbetsbesök i Förenta staterna 20-29 januari. Avsikten med resan är att befrämja de handels-ekonomiska relationerna mellan Finland och USA. Minister Vilén vill även diskutera de handelspolitiska målsättningarna och få information om utsikterna för den amerikanska ekonomin. På tisdagen träffar Vilén i Washington Förenta staternas chefsförhandlare för handelspolitik Robert Zoellick och biträdande handelsministern Samuel Bodman. På onsdagen står viceutrikesministern med ansvar för utrikeshandel Alan Larson i turen.

Samtalsämnen är WTO-relaterade frågor, Ryssland, handelsrelationerna mellan EU och USA samt bilaterala frågor.

Efter Washington reser Vilén till Kalifornien. I Pi-dalen träffar han representanter för finländskt affärsliv och förhandlar om utsikerna för IT- och mediabranscherna.

I New York föreläser ministern för affärsmän i Scandinavia House och samtalar med FNs högstra ledning om aktuella frågor inom bl.a handel och utveckling.

Ytterligare infomation: ambassadrådet Anna Wickström-Noejgaard, tel. 09 1605 6253, och utrikeshandelsministerns pressattaché, ambassadrådet Paula Parviainen gsm. 040 571 9370.