Kerro tarinasi Tansaniasta!

Suomen Dar es Salaamin-suurlähetystö julkaisee Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi sata Tansaniassa asuneiden ja vierailleiden suomalaisten tarinaa Tansaniasta.

Mikäli olet asunut tai vieraillut Tansaniassa, haluaisimme kuulla ja jakaa mieleenpainuvimman muistosi ja tarinasi. Maa on muuttunut paljon siitä, kun ensimmäiset suomalaiset saapuivat maahan noin 70 vuotta sitten. Tänä päivänä Tansania on yksi Itä-Afrikan nopeimmin kasvavista talouksista, ja väestöltäänkin se hivuttelee jo 50 miljoonan rajaa. Vuosien varrella maassa on vieraillut tai asunut valtava määrä suomalaisia asiantuntijoita, yrittäjiä, lähetystyöntekijöitä, harjoittelijoita, opiskelijoita, turisteja, kehitysyhteistyön toimijoita, valtiomiehiä sekä turisteja. Nykyisin vierailijoita on vuosittain noin 6000 henkeä, ja pysyvästi maassa asuu noin 100-200 suomalaista perheineen.

Millaisia muistoja sinulle jäi Tansanian matkaltasi tai maassa viettämistäsi vuosista ja kuukausista?

Mikä oli mieleenpainuvin kokemuksesi ja mistä erityisesti muistat tämän kaukaisen Itä-Afrikan maan?

Tarinoiden keräys alkaa välittömästi, ja ensimmäiset tarinat julkaistaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden alussa. Tarinoita ja mahdollisia kuvia voi lähettää sähköpostilla, otsikolla "TANSANIAN TARINAT" osoitteeseen [email protected] 31.12.2017 saakka. Halutessasi voit jättää terveisesi myös nimimerkillä. Tekstien suosituspituus on enintään yksi sivu. Kerrothan viestissäsi myös sen, miltä vuodelta lähettämäsi tarina on.  Kuvat ovat tietysti tervetulleita!

Suurlähetystö julkaisee valikoituja tarinoita kaksi kertaa viikossa Suurlähetystön nettisivuilla koko Suomi 100-juhlavuoden ajan. Löydät tekstit myös Facebookista(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Twitteristä(Linkki toiselle web-sivustolle.) tunnuksilla #SUOMI100TZ sekä #SuomiFinland100.

Lähetä tarinasi nyt ja kerro se myös muille!

KAMPANJAN SÄÄNNÖT

Lähettämällä tarinansa julkaistavaksi kirjoittaja vakuuttaa omistavansa alkuperäisen tekstin tekijänoikeudet ja näin ollen myöntää Suomen Dar es Salaamin suurlähetystölle luvan lähettämänsä tekstin julkaisuun kampanjan aikana ilmoitetuissa medioissa. Suurlähetystö ei maksa korvausta; aineetonta tai aineellista teksteistä joita se vastaanottaa riippumatta mahdollisesta julkaisusta.

Suurlähetystö pidättää oikeuden tarpeen vaatiessa korjata tekstien kieliasua, päättää julkaistavasta materiaalista ja jättää tekstejä julkaisematta oman harkintansa mukaan. Loukkaavaa, rasistista tai herjaavaa materiaalia ei julkaista. Julkaistavat tekstit edustavat kirjoittajiensa näkemystä ja muistikuvaa eivätkä ole liitettävissä Ulkoasiainministeriön tai suurlähetystön viralliseen kantaan.

Materiaalien oikeudet säilyvät tekstien kirjoittajilla. Tekstejä voidaan kuitenkin lainata muissa yhteyksissä myös kampanjan jälkeen ilmoittamalla lähteenä kirjoittajan nimi tai nimimerkki sekä kampanjan tiedot: Tansanian Tarinat Suomi 100v. – kampanja, Suomen suurlähetystö Dar es Salaam.

Lisätietoja antaa Elina Korhonen

kulttuuri