Lapsen syntymästä ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jotta ulkomailla syntynyt lapsi voidaan Suomessa merkitä väestötietojärjestelmään, tulee alkuperäinen syntymätodistus toimittaa Digi- ja väestötietovirastoonLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Alkuperäisen syntymätodistuksen tulee olla laillistettu tai siihen tulee liittää apostille-todistusLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) ja jos se on annettu jollakin muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on se virallisesti käännätettävä jollekin näistä kielistä.

Silloin kun käännös tehdään ulkomailla, on senkin oltava laillistettu. Suomessa auktorisoidun kielenkääntäjänLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) tekemä käännös kelpaa sellaisenaan.

EU-maan viranomaisen antamaan syntymätodistukseen apostille-todistusta ei tarvita, eikä asiakirjaa tarvitse myöskään käännättää, jos asiakirjaan on voitu liittää monikielinen vakiolomakeLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Singaporessa syntyneen lapsen rekisteröinti Suomen väestötietojärjestelmään

Syntymätodistus pitää ensin legalisoida Singapore Academy of Law:ssaLinkki toiselle web-sivustolle.

Huom! Legalisointi tehdään alkuperäiseen asiakirjaan, joten syntymätodistusta ei saa laminoida. Jos se on ehditty laminoida, pyydä kaksoiskappale, extract copyLinkki toiselle web-sivustolle.. Valokopio ei käy.

Täytä Digi- ja väestötietoviraston lomake Ilmoitus ulkomailla syntyneestä lapsestaLinkki toiselle web-sivustolle.

Varaa aika suurlähetystöltä sähköpostitse [email protected].

Ota mukaan legalisoitu syntymätodistus, täytetty DVV:n lomake sekä molempien vanhempien passit.

Kun maistraatti ilmoittaa lapsen henkilötunnuksen, lapselle voi hakea passia.