Passin tai henkilökortin hakeminen ulkomailla

  1. Jätä hakemus henkilökohtaisesti.
  2. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot maistraattiin.
  3. Tarkista passin tai henkilökortin hinta ja maksutapa palveluhinnastosta
  4. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  5. Tavallisen passin saaminen kestää yhdestä viikosta useampaan viikkoon. Pikapassin saat yleensä nopeammin, mutta niidenkin toimitusajat vaihtelevat maasta riippuen. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut ulkomailla. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.
  6. Todista henkilöllisyytesi passilla tai henkilökortilla.

Myöntöpisteet

Passin ja henkilökortin myöntöpisteitä ovat suurlähetystöt, pääkonsulaatit ja lähetetyn konsulin johtamat edustustot eli konsulaatit. Kunniakonsulaateista passin ja henkilökortin voivat myöntää:

  • Ruotsi: Göteborg
  • Saksa: Hampuri, Frankfurt am Main
  • Espanja: Barcelona, Malaga, Las Palmas, Palma de Mallorca, Pilar de la Horadada

Henkilökortti

Edustustot voivat myöntää vain tavallisia henkilökortteja. Se voidaan myöntää myös alaikäiselle huoltajien suostumuksella.

Edustustoista ei voi hakea ilman huoltajien suostumusta myönnettäviä alaikäisen henkilökortteja, ulkomaalaisen henkilökortteja eikä väliaikaisia henkilökortteja.

Henkilökorttiin ei liitetä sormenjälkiä.

Passi- tai henkilökorttihakemus Singaporessa

Asiakaspalvelumme toimii vain ajanvarauksen kautta, joten varaa aika sähköpostitse osoitteesta [email protected] Jos jokin tietty päivä sopii sinulle parhaiten, mainitse se viestissä. Asiakaspalveluaikoja annetaan  ma-to klo 9-11 välisille ajoille. 

Maksa palvelumaksu etukäteen suurlähetystön pankkitilille.  Merkitse maksun viitteeksi asiakkaan etu- ja sukunimi ja esitä kopio maksusuorituksesta, kun asioit suurlähetystössä. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta palveluhinnasto. Tarvitset lisäksi yhden passivalokuvan.

Kokemusten perusteella normaali passi saapuu noin kahdessa viikossa ja pikapassi yhdessä viikossa. Toimitusajat vaihtelevat ja suurlähetystö ei pysty vaikuttamaan toimitusaikoihin.