Koronakriisi ja sen vaikutukset kansainväliseen koulutukseen

Koronakriisi pakottaa koulutusjärjestelmät ja korkeakoulut pohtimaan kansainvälisyyttä uudella tavalla. Edessä on haasteita, mutta kriisit luovat myös tilaa uusille rohkeille ratkaisuille.

Helsinki University Library/Team Finland
Helsinki University Library/Team Finland

Miten suomalaisten korkeakoulujen ja koulutustoimijoiden pitäisi varautua ja reagoida koronakriisin vaikutuksiin? Kysyy Team Finland Knowledge erityisasiantuntijamme Anna Korpi blogikirjoituksessaan.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Koronakriisi tulee vaikuttamaan liikkuvuuteen perustuvaan kansainväliseen korkeakoulutukseen merkittävästi tulevina vuosina ja tästä syystä kansainväliselle koulutukselle on ennustettavissa haastavia aikoja. Kilpailu tulee kiristymään ja korkeakoulujen on entistä tarkemmin huolehdittava, että opiskelijoiden kokemus opinnoista on hyvä.

Lue blogista lisää Annan ajatuksia koronakriisin mahdollisista vaikutuksista ja siitä, voisivatko ns. trasnational education -mallit tukea kriisistä selviytyimistä ja yleisemmin suomalaisen korkeakoulutuksen strategisia tavoitteita.